Elke maand het stedelijk informatieblad in de bus!

Elke maand valt het stedelijk informatieblad bij de Truienaars in de bus.
Burgemeester
Ludwig Vandenhove schrijft telkens een voorwoord dat u hier kan lezen.

Opmerkingen zijn steeds welkom op

info@sint-truiden.be. 

 

Mocht u geen informatieblad ontvangen hebben, dan kan u dat steeds aanvragen via

info@sint-truiden.be. 

 

 

“Sint-Truiden is een warme, solidaire en gastvrije stad.
Het stadsbestuur wil dit in deze donkere wintermaanden nog eens extra belichten met ‘Warme Winterse Wensen’”

 

 

 

 

 

Voorwoord infoblad december 2011

 

 

Beste Truienaar

 

 

Het jaar 2011 is bijna voorbij.

 

 

2011 was niet enkel het jaar van de tweede bankencrisis in drie jaar tijd, maar ook een moeilijk economisch jaar. En als we de economen en specialisten moeten geloven, moet het ergste nog komen.

 

 

Een gevoel van onderlinge solidariteit met hen, die het het moeilijkst hebben in onze huidige maatschappij, maar tevens voldoende aanpassingsvermogen van iedereen, zullen noodzakelijk zijn om de huidige financiële en economische crisis te helpen overwinnen.
Iedereen zal volgens haar/zijn middelen en mogelijkheden moeten ‘bijdragen’ om het hoofd te bieden aan de huidige situatie.

 

 

De wereldwijde financiële en economische crisis maakt pijnlijk duidelijk dat onze welvaart en ons welzijn broos en vergankelijk zijn.
Uit de crisis van 2008 is er wat dat betreft weinig geleerd, ik hoop dat dit nu wel het geval zal zijn.
Structuren en visies zullen moeten aangepast worden, de traditionele remedies werken niet meer.

 

 

Er zijn heel wat gemiddelde burgers, die zich zorgen maken om hun spaargeld of om de toekomst van hun (klein)kinderen.
Solidariteit is een essentieel gegeven om uit de huidige financiële en economische crisis te geraken. En solidariteit begint in onze eigen omgeving.
Dichtbij ons, zelfs in de eigen familiekring, in de eigen vrienden- of kennissenkring en/of in de eigen buurt, zijn er heel wat personen en/of gezinnen, die het moeilijk hebben, vaak zonder dat we het beseffen. Het gaat zowel over Truienaren, als over allochtonen.

 

 

Ondanks alle beleidsmaatregelen en initiatieven vanuit de diverse overheden en instanties, ook vanuit de stad Sint-Truiden, slagen we er niet in om het probleem van de (kans)armoede onder controle te krijgen. Integendeel, alle cijfers bevestigen dat het groter wordt in België, Vlaanderen, Limburg en tevens in onze eigen stad Sint-Truiden. Nochtans is onze levensstandaard (nog) voldoende hoog om ervoor te zorgen dat iedereen bij ons aan alle basisbehoeften zou kunnen voldoen.
Tijdens de eindejaarsperiode, rond Kerstmis en Nieuwjaar, wordt er altijd meer aandacht besteed aan deze groep, die het moeilijk heeft in onze samenleving, zeker in de media.
De realiteit is vaak anders: wij moeten altijd, het hele jaar door, aandacht hebben voor deze bevolkingscategorie.
In Sint-Truiden proberen we dit door een specifiek beleid, maar tevens door een horizontale aanpak over alle beleidsniveaus heen.

 

 

We hebben een specifieke slogan ontwikkeld, die de komende maand in Sint-Truiden op heel wat plaatsen en via heel wat kanalen zal zichtbaar zijn en die deze inhoudelijke boodschap ondersteunt.

 

 

‘Warme Winterse Wensen’ past bij ons solidair, gastvrij en verdraagzaam imago van de stad. En voor alle duidelijkheid: deze campagne is niet ontwikkeld door een duur reclamebureau, maar is een initiatief van onze eigen jeugddienst en informatiedienst.

 

Zalig kerstfeest en gelukkig Nieuwjaar in een solidair Sint-Truiden!

 

 

Ludwig Vandenhove
uw burgemeester