Elke maand het stedelijk informatieblad in de bus!

Elke maand valt het stedelijk informatieblad bij de Truienaars in de bus.
Burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger
Ludwig Vandenhove schrijft elke maand een voorwoord voor het informatieblad, dat u hier kan nalezen.

Opmerkingen zijn steeds welkom op info@sint-truiden.be.

 

Mocht u geen informatieblad ontvangen hebben, dan kan u dat steeds aanvragen via info@sint-truiden.be.

 

 

Voorwoord informatieblad juni

 

 

 

 

 

Beste Truienaar

 

 

Deze editie van het informatieblad staat volop in het teken van de verlofperiode en de diverse activiteiten, die dan overal in onze stad plaatsvinden.

 

 

Ook in deze zomervakantie zorgt de stad Sint-Truiden voor een uitgebreid aanbod aan mogelijkheden qua kinderopvang en vrijetijdsmogelijkheden voor jongeren onder diverse vormen.
U vindt hieromtrent heel wat informatie in dit informatieblad, maar ook via aparte publicaties en de website(s) van de stad Sint-Truiden en de diverse diensten.
Het gaat telkens om kwalitatieve opvang en activiteiten. (Groot)ouders: aarzel dus zeker niet om uw (klein)kinderen hier naartoe te sturen.
De stad Sint-Truiden investeert in jeugdbeleid in het algemeen en jeugdbeleid tijdens de vakantieperiodes in het bijzonder, omdat het bezighouden van de jeugd op een creatieve en positieve manier, de beste garantie is voor een goede maatschappij van morgen. Via al deze initiatieven krijgen bovendien heel wat jobstudenten tegelijkertijd de kans om een eerste werkervaring op te doen.

 

 

Tijdens de zomermaanden zijn er weer heel wat activiteiten, die ongetwijfeld veel volk, vanuit Sint-Truiden, maar ook van ver daarbuiten, op de been zullen brengen.
Uw bijzondere aandacht wil ik vragen voor Joy Joy, het grootste openlucht kinderfestival van Vlaanderen, dat dit jaar al voor de 9e keer op de Grote Markt van Sint-Truiden plaatsvindt.
Gedurende twee dagen zijn de kinderen baas op de Grote Markt van Sint-Truiden.
Naar aanleiding van dit grootse kinderevenement wil ik nog maar eens een pleidooi houden om de Grote Markt gedurende een bepaalde periode van het jaar, bijvoorbeeld van begin april tot eind oktober, sowieso elke week autovrij te maken.
Ik ben ervan overtuigd dat dit een enorme promotie voor de stad Sint-Truiden met zich zal meebrengen en dat het gemakkelijker is voor de bezoeker indien zij/hij weet dat de markt in die periode permanent autovrij is. Trouwens, sinds we sedert 2006 over het ondergrondse parkeerterrein aan het Clockempoortcomplex beschikken, stellen er zich in het weekend zeker geen parkeerproblemen meer.

 

 

Indien u in het weekend van Joy Joy afzakt naar het centrum, spring dan zeker ook eens binnen in het politiehuis.
In het kader van OPEN communicatie van de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken wordt voor de 4e opeenvolgende keer een opendeurweekend georganiseerd.

 

 

We komen elkaar ongetwijfeld tegen op één van de talrijke zomeractiviteiten in onze stad!

 

 

Ludwig Vandenhove
uw burgemeester