Elke maand het stedelijk informatieblad in de bus!

Elke maand valt het stedelijk informatieblad bij de Truienaars in de bus.
Burgemeester Ludwig Vandenhove schrijft elke maand een voorwoord voor het informatieblad dat u hier kan nalezen.

Opmerkingen zijn steeds welkom op info@sint-truiden.be.

 

Mocht u geen informatieblad ontvangen hebben, dan kan u dat steeds aanvragen via info@sint-truiden.be.

 

 

“Rij ‘De Ronde van 11’ op de ‘Dag van het Park’ op zondag 30 mei 2010!”

 

 

 

 

 

Voorwoord infoblad mei 2010

 

 

Beste Truienaar

 

 

De twee wereldoorlogen, die wij in ons land en in onze regio tijdens de vorige eeuw gekend hebben, zijn voor ons veraf, maar we moeten er alles aan doen om de herinnering eraan levendig te houden, zeker voor de jeugd. Trouwens, oorlogen, onverdraagzaamheid, racisme, etc., zijn van alle tijden en we worden er vandaag meer dan ooit, dichtbij ons, maar ook op zovele andere plaatsen in de wereld, mee geconfronteerd, zij het soms onder andere, ‘modernere’ vormen, zoals terrorisme.

 

 

Als stad, het bestuursniveau dat het dichtst bij de burger staat, is het onze taak de bevolking in het algemeen en de jongeren in het bijzonder hiervoor blijvend te sensibiliseren via steeds nieuwe(re) activiteiten.
Dit laatste is nu éénmaal eigen aan onze tijd: de boodschap op zich is niet meer voldoende, ze moet steeds origineler ‘verpakt’ worden.
De stad Sint-Truiden heeft recent twee initiatieven ondersteund en/of ontwikkeld.
Enerzijds is er het muzikaal theater RAAK in een regie van de heer Frank Van Erven, dat handelt over de moord op een president en op het omverwerpen van een regime, en dat in Sint-Truiden deze week nog gespeeld wordt in de Academiezaal (meer info in cultuurcentrum de Bogaard of via UiTbalie@sint-truiden.be).
Anderzijds is er de tweede publicatie van de hand van de heer Fred Bonaers ‘’40 -’45 Sint-Truidense getuigen, vol II’ met getuigenissen van Truienaren hoe zij de Tweede Wereldoorlog beleefd hebben.
Net zoals de eerste editie een echte aanrader!

 

 

Traditioneel neemt de stad Sint-Truiden deel aan de jaarlijkse ‘Dag van het Park’, die dit jaar plaatsvindt in domein ’t Speelhof.
Wij doen hiermee ons imago als ‘groene stad’ alle eer aan.
Aan deze activiteit is dit jaar ‘De Ronde van 11’ gekoppeld, een nieuw initiatief van 11.11.11 onder de vorm van een fietstocht tegen onrecht.
Wij zijn één van de 11 steden in Vlaanderen (samen met Lommel in Limburg), die hieraan participeren en ik ben hier bijzonder fier op, omdat het het belang bevestigt, dat wij hechten aan het beleidsdomein ontwikkelingssamenwerking.
Of: hoe groen, leefmilieu en solidariteit met de derde wereld hand in hand kunnen gaan!

 

 

Dit jaar is er ook al voor de negende keer de tentoonstelling ‘Kunst Groen’ van donderdag 13 mei tot en met zondag 30 mei 2010, waarbij cultuur en kunst gecombineerd worden met groen en natuur.
Dit jaar vindt alles opnieuw plaats in het kasteeldomein Terbiest.

 

 

Inmiddels is dit evenement uitgegroeid tot een traditie, die ons door heel wat andere gemeenten en steden beneden wordt.

 

Het is weer de periode in Sint-Truiden ‘dat er altijd iets te doen is’.
U kan dit merken in dit informatieblad.
Ik hoop u te mogen ontmoeten op één van de vele activiteiten.

 

 

Veel leesgenot!

 

 

Ludwig Vandenhove
uw burgemeester