Eerste petanquetoernooi Ludwig Vandenhove

Op zondag 4 september 2022 vond op de terreinen van petanqueclub 't Klikske in Aalst (deelgemeente Sint-Truiden), Erberstraat 25 de eerste editie van het petanquetoernooi Ludwig Vandenhove plaats.
Organisatie: petanqueclub Fenix.

“De petanquesport blijft in Sint-Truiden erg populair”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

In de periode dat Johnny Vangrieken schepen van Sport en ik burgemeester waren namens sp.a (nu VOORUIT) in Sint-Truiden hebben wij in heel wat buurten, wijken en dorpen openbare terreinen aangelegd, waar nog altijd petanque gespeeld wordt.
Het doet altijd plezier als je als politicus merkt dat initiatieven, die je genomen hebt, blijven bestaan
.

Ik probeer regelmatig om persoonlijk aanwezig te zijn op petanquewedstrijden. Zo ga ik ook regelmatig langs bij de club 't Klikske, die beschikken over een privé-accommodatie in de deelgemeente Aalst.
Bij één van die bezoeken, werd de idee geopperd om een tornooi te organiseren onder mijn naam en ik ben daar graag op ingegaan.

Petanque is inmiddels een echte volkssport geworden in Vlaanderen. Bovendien brengt het mensen samen en is het een goed middel om de verzuring in onze samenleving tegen te gaan. Dat was trouwens precies de bedoeling toen wij de talrijke terreinen voor petanque aangelegd hebben op het grondgebied van Sint-Truiden.

   

Het werd een sportieve en gezellige namiddag voor alle deelnemers. Kortom, een goed initiatief dat voor herhaling vatbaar is.
Op naar het tweede petanquetoernooi Ludwig Vandenhove volgend jaar.

Bedankt aan alle vrijwillige medewerkers en deelnemers.”