Eerste koers van het nieuwe wielerseizoen: Ludwig Vandenhove was er (weer)!

Traditioneel vindt sinds het verdwijnen van de ‘Ronde van Limburg’ in 1995 de eerste koers (koersen!) in Sint-Truiden plaats in Brustem, georganiseerd door de Koninklijke Wielerclub ‘Sport en Steun’ ‘Sportvrienden’ Brustem Sint-Truiden.
Het zijn wielerwedstrijden voor elites zonder contract en beloften, junioren en nieuwelingen.


“Het is de eerste wielerwedstrijd in een lange reeks in de diverse deelgemeenten en wijken in Sint-Truiden. Wij hebben namelijk niet minder dan 7 wielerclubs op ons grondgebied.”,
aldus burgemeester Ludwig Vandenhove.
“Ik probeer telkens één keer per jaar aanwezig te zijn bij de organisatie(s) van elke club (sommige wielerclubs richten verschillende wedstrijden in).”

“Ik ben hier bijzonder blij mee, want zulke plaatselijke wielerwedstrijden betekenen een stuk buurt- en dorpsleven dat in stand gehouden wordt.
Ondanks de steeds hogere eisen (financieel, qua veiligheid, etc.), waaraan deze organisaties moeten voldoen, blijft deze traditie (voorlopig) overeind. Als burgemeester doe ik er dan ook alles aan om deze verenigingen maximaal te ondersteunen.

Opvallend, maar zoals op zovele activiteiten in Sint-Truiden: ik was andermaal de enige politicus, die aanwezig was!”, aldus burgemeester Ludwig Vandenhove.

“Afspraak volgende zondag 6 maart 2011 in/> Zepperen voor de klassieker Brussel - Zepperen.”

Zie ook de tekst ‘Eerste koers van het nieuwe wielerseizoen: Ludwig Vandenhove was er (weer)!’ van 4 maart 2009 op deze website.