Een klimaatplan? Limburg heeft er één sinds 2008

“Ja, wij zijn als Socialisten altijd voortrekker geweest van een klimaatplan voor Limburg”, zegt gedeputeerde van Leefmilieu Ludwig Vandenhove.

“Ik begrijp de reactie van Johan Danen, Vlaams parlementslid van Groen dan ook niet volledig in ‘Opinie’ in Het Belang van Limburg van zaterdag 5 en zondag 6 december 2015” (1), aldus Ludwig Vandenhove.

“De provincie Limburg heeft wel degelijk een gedurfd klimaatplan en klimaatbeleid.
De talrijke teksten en publicaties van de provincie Limburg bevestigen dat. Ook op deze website kan u er genoeg van terugvinden.  Maar Limburg klimaatneutraal maken zal enkel maar gaan als iedereen meedoet, iedereen op haar/zijn plaats.

Wat het Strategisch Actieplan voor Limburg in het Kwadraat (SALK) betreft, zitten de projecten qua klimaat en natuur op schema. Dit geldt zowel voor de parkrangers, als voor de renovatieleningen.
Als Groen vindt dat er meer geld naar natuur, milieu en duurzaam beleid moet gaan in Limburg, ben ik het uiteraard eens met hen.
Voor mij is dit nog maar eens het bewijs dat Groen en sp.a aan dezelfde kant staan”, besluit Ludwig Vandenhove.

Hieronder vindt u het persbericht dat sp.a Limburg op vrijdag 4 december 2015 verspreid heeft.   (1) ”Een gedurfd klimaatbeleid is de sleutel tot groei en nieuwe jobs”. Het Belang van Limburg, HBvLPLUS, 05-12-2015, p. 11.

Zie ook ‘Covenant of Mayors (COM)’ in Limburg: een stand van zaken van 04-12-2015