Een avondje THES (Tessenderlo)

Eddy El Herbouti, Ludwig Vandenhove, Marc Kempeneers, Maurice Hollebeke, Kurt Vermeyen, Aykut Cukur

Op zaterdag 9 maart 2019 woonde Ludwig Vandenhove de voetbalwedstrijd Koninklijke Voetbal Vereniging (KVV) THES Sport Tessenderlo (leider) - Football Club (FC) Knokke (laatste in de stand) bij in eerste amateur.
Uitslag: 0-0.

"Een belofte, die ik gemaakt had tijdens de campagne voor de provincieraadsverkiezingen van zondag 14 oktober 2018", zegt Ludwig Vandenhove.

"Het werd een gezellige avond bij de kameraden Aykut Cukur en Kurt Vermeyen. En zo zie je ook het niveau eens (aan de top) van eerste amateur.

Ik vind het spijtig dat het sportieve steeds meer plaats moet maken voor het financiële, zelfs in eerste amateur en de lagere reeksen.
THES staat aan de leiding en maakt grote kans op promotie. Maar omwille van de hoge financiële eisen en andere voorwaarden (onder andere stadion, veiligheid, profspelers, ...), hebben zij geen licentie aangevraagd bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB).
Mijn alternatief: laat de ploeg, die eerste eindigt in de competitie per definitie promoveren, zorg dat het terrein veilig is en beperk het aantal toeschouwers dat veilig de wedstrijd kan bijwonen. Zo zou het sportieve primeren in plaats van het financiële."

​Foto: Aykut Cukur