Educatieve projecten rond de Watering!

De Watering van Sint-Truiden heeft de laatste jaren schitterend werk geleverd in de strijd tegen water- en modderoverlast, samen met een aantal omliggende gemeenten en de stad Sint-Truiden, onder andere in het samenwerkingsverband ‘Land en Water’.

De taak van de Watering is op de eerste plaats ervoor te zorgen dat de burger geen of zo weinig mogelijk last heeft bij hevige regenval en/of modderoverlast.
Ze zijn hier wonderwel in geslaagd en Sint-Truiden en omgeving wordt zelfs als voorbeeld voor heel Vlaanderen genomen. Dit is de laatste dagen, naar aanleiding van de hevige regenval, nog maar eens gebleken.

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat wij nooit meer zullen geconfronteerd worden met water- of modderoverlast.
De natuur laat zich nu eenmaal niet beheersen en de water- en modderoverlast van de laatste jaren is precies een gevolg van het feit dat de mens te vaak en verkeerd ingegrepen heeft in die natuur.

 

 

 

 

Maar naast de ‘corebusiness’ van de Watering heeft zij er ook voor gezorgd dat er heel wat natuurprojecten ontstaan zijn, die zowel educatief naar scholen en organisaties toe, als naar toeristen toe kunnen ingeschakeld worden.
Alle voorbeelden opsommen zou ons te ver leiden, maar denk onder andere maar aan Bevingen, Halmaal, ’t Speelhof, etc.

 

 

 

 

 

"De bedoeling van de stad Sint-Truiden is om deze realisaties nog meer onder de aandacht te brengen van de bezoekers en de toeristen, maar ook van de Truienaars.
In de twee geogidsen, die wij in 2009 en 2010 zullen uitgeven, zullen deze projecten een bijzondere plaats krijgen.”, zegt burgemeester- federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

 

Zie ook de tekst ‘Geogids voor Sint-Truiden’, die op 14 mei 2008 op deze website verscheen.