Duivensport en vogelshows: dezelfde (opvolgings)problemen!

“Duivensport en vogelshows kampen nog meer dan andere sporten en verenigingen met het probleem van opvolging.
De liefhebbers worden steeds ouder en het is bijzonder moeilijk om jongeren en nieuwe (bestuurs)leden aan te trekken.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.

 

“Ik heb dit nog gemerkt toen ik de laatste weken bij enkele clubs op bezoek was.”

 

Op zondag 11 december 2011 vond de traditionele kampioenendag plaats bij de Koninklijke duivenliefhebbersmaatschappij ‘De Eendracht’ in hun lokaal op het domein Terbiest, Terbiest 104, 3800 Sint-Truiden.
Sp.a raadslid van het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW) Ann Knaepen, sp.a-schepen
Johnny Vangrieken en sp.a-burgemeester
Ludwig Vandenhove waren erbij.

 

 

 

 

 

“Zoals dit al jaren het geval is, schenk ik een 3-tal prijzen aan de laureaten van de ‘Ereprijzen Burgemeester Ludwig Vandenhove’.
De laureaten waren dit jaar waren de duivenliefhebbers Johan Lindekens, Jozef Haesen en Johan Engelbosch.”, zegt Ludwig Vandenhove.

 

 

Wat gaat de tijd toch snel?
Op 22 maart 2012 is de duivenliefhebbersmaatschappij ‘De Eendracht’ al 10 jaar gevestigd op het domein Terbiest, net zoals heel wat andere verenigingen.
De huisvesting van het verenigingsleven op Terbiest blijft één van onze mooiste realisaties.”, aldus schepen van sport Johnny Vangrieken en burgemeester Ludwig Vandenhove.
Zie de tekst ‘De ridder van de barakken doet het weer!’ van 22 september 2009 op deze website. 

 

 

 

 

 

Op zaterdag 17 december 2011 waren sp.a-fractieleider Marleen Thijs, sp.a-schepen Filip Moers en sp.a-burgemeester Ludwig Vandenhove aanwezig op de gewestelijke vogeltentoonstelling van ‘De Burchtkraai’ in de gemeentelijke feestzaal te Aalst, Aalst-Dorp 25.

 

 

“Bij beide gelegenheden heb ik nogmaals het probleem van de opvolging aangekaart.”, zegt Ludwig Vandenhove.

 

 

“Symbolisch in dit verband is dat op vrijdag 16 december 2011 vogelmaatschappij ‘De Nachtegaal’ uit Sint-Truiden een aantal stukken, waaronder de vlag, officieel aan het archief van de stad Sint-Truiden heeft overgedragen.
‘De Nachtegaal’ is enkele jaren geleden opgehouden te bestaan.
Waar is de tijd naartoe van de traditionele ‘vogelkersshow’ in stadsfeestzaal de Manège, Rijschoolstraat 73?”