Dierenasiel Sint-Truiden bestaat 50 jaar!

Het dierenasiel in Sint-Truiden bestaat 50 jaar.
Dat werd afgelopen weekend gevierd tijdens internationale dierendag (zaterdag 4 oktober 2014) en het opendeurweekend (zaterdag 4 en zondag 5 oktober 2014).

Er werd de 2 dagen terecht hulde gebracht aan mevrouw Martine Devisé, die de grondlegster is van dit unieke initiatief.”, zegt gedeputeerde voor dierenwelzijn Ludwig Vandenhove.
“Ik herinner mij nog perfect hoe Martine zo goed mogelijk de dieren probeerde op te vangen in haar woning op de Vliegveldlaan 173 met regelmatige klachten van de buurt als gevolg.

Dankzij de jarenlange inspanningen van Martine en de talrijke vrijwilligers is het dierenasiel in Sint-Truiden uitgegroeid tot het voorbeeld in België.”

Op zondag 5 oktober 2014 bedankten acteur Pol Goossens, presentatrice An Lemmens, voorzitter vzw Dierenvrienden Sint-Truiden Philip Zurinx en Ludwig Vandenhove mevrouw Martine Devisé voor haar 50 jaar vrijwilligerswerk.

 

Zie onder andere Het Beestig Gazetje van 26-08-2014 en Geld voor Limburgse dierenasielen van 15-09-2014 op deze website.