De Weekkrant - Hier Sint-Truiden bestaat 60 jaar!

Op donderdag 8 oktober 2009 is er een bijzondere editie verschenen van ‘De Weekkrant - Hier Sint-Truiden’ naar aanleiding van het 60-jarig bestaan.

“Het is een echt collectors item, waarbij er met foto’s en korte teksten, eigen aan het weekblad, 60 jaar geschiedenis wordt geschreven van de stad, de regio, officiële gebeurtenissen, het verenigingsleven, etc.
Ik kom er dikwijls persoonlijk in voor, dat kan ook moeilijk anders als je ondertussen bijna 15 jaar burgemeester van Sint-Truiden en bijna 21 jaar gemeenteraadslid bent.”, zegt burgemeester -federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

 

“Proficiat aan alle medewerkers door de jaren heen!”

 

 

 

 

 

Hieronder vindt u de integrale tekst, die Ludwig Vandenhove schreef voor deze feesteditie.

 

 

Proficiat aan alle medewerkers

 

 

Een weekblad dat 60 jaar bestaat, is een ware prestatie.
Dit verdient een dikke proficiat aan alle medewerkers van laag tot hoog.

 

 

60 jaar is een hele periode, zeker voor een weekblad waarbij het gaat om een combinatie van reclame, weetjes en lokaal nieuws.

 

 

Persoonlijk lees ik Hier Sint-Truiden/De Weekkrant graag.
Voor ik politiek actief was vooral voor de weetjes, nadat ik politiek actief werd (meer dan 25 jaar geleden waarvan al bijna 15 jaar als burgemeester van de stad Sint -Truiden) vooral voor de activiteiten en de verslaggeving.
IJdel als politici zijn, zoek ik dan onmiddellijk of mijn naam geciteerd wordt en/of er een foto bij staat.
Als politicus kijk ik op dinsdag of woensdag onmiddellijk in de brievenbus of Hier Sint-Truiden /De Weekkrant er al is.
Kwestie van beroepsmisvorming!

 

 

In deze snel evoluerende, mediamaatschappij en ondanks de toegenomen concurrentie is er nog altijd plaats voor een blad zoals Hier Sint-Truiden/De Weekkrant, omdat het precies inspeelt op lokale noden.
De plaatselijke correspondent is hierbij van essentieel belang en in die zin wil ik de heer Rudi Festraerts bedanken voor zijn jarenlange goede samenwerking.
Hij is niet voor niets een graag geziene gast in Sint-Truiden.
Uiteraard mag ik zijn collega Luc Eraly niet vergeten. Op zijn sportpagina volgt hij niet alleen de prestaties van onze Kanaries op de voet, bij besteedt ook aandacht aan de talloze sportverenigingen die onze stad telt.

 

 

Nog veel succes voor Hier Sint-Truiden/De Weekkrant!    

 

 

Zie ook de website http://streekkrant.rnews.be/.