De Huisdokter werkt

Het gegeven van de Huisdokter, waarbij de vzw Duurzaam Bouwen Limburg (Dubolimburg) renovatieadvies op maat aan huis geeft, blijft het nodige succes kennen.
Er is zelfs nog meer nood aan objectief en onafhankelijk advies en begeleiding om verbouwingen in Limburg zo efficiënt en duurzaam mogelijk te maken.

Op twee jaar tijd kregen al meer dan 695 Limburgse verbouwers advies aan huis”, zegt gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur en voorzitter van de vzw Dubolimburg Ludwig Vandenhove.
“Om nog beter te weten te komen wat  de Limburger wenst, hebben we door de Universiteit Hasselt (UHasselt) een doorgedreven enquête laten doen bij verbouwende particulieren.

De grote meerderheid van de ondervraagden wil hulp, doorheen het hele renovatieproces: bij het bepalen van de prioriteiten, het opvragen en vergelijken van offertes en advies voor het financieren van hun verbouwing.

Wij moeten dit project absoluut verder kunnen zetten in Limburg: met overheidssteun, maar ook met geld uit de bouwsector en (zo laag mogelijke) bijdragen vanuit de gebruikers zelf.”

Hieronder vindt u het persbericht en de resultaten van het onderzoek.


 

Zie onder andere Zevenhonderd Limburgers kregen van Huisdokter advies over renovatie. De Standaard, 25-11-2016, p. 33.

Zie ook 100ste bezoek Huisdokter Duurzaam Bouwen (Dubo) Limburg van 16-12-2014 en Dubolimburg stuurt de huisdokter GRATIS op pad van 14-01-2014 op deze website.