De ene receptie is de andere niet

“Nieuwjaar betekent recepties, zeker voor een politicus tussen de mensen”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.  “We waren het niet meer zo gewoon na de coronajaren, maar ook met de nieuwjaarsrecepties willen (gelukkig!) officiële instanties, verenigingen, buurtcomités, etc. en VOORUIT-afdelingen opnieuw aanknopen met die traditie.

Ja, het is al druk geweest in de eerste week en zeker tijdens het eerste weekend van januari.
Ik probeer zoveel mogelijk recepties aan te doen, maar uiteraard is het onmogelijk om op alle uitnodigingen in te gaan.
Mijn verontschuldigingen bij die personen, waar ik niet geraak in de hoop dat de betrokkenen daar begrip kunnen voor opbrengen.

Maar de ene receptie is de andere niet. Neen, als jarenlang militant binnen de Socialistische Beweging vind ik de nieuwjaarsrecepties van de VOORUIT-afdelingen het plezantste.
Je komt er mensen tegen, die je jaren niet meer gezien hebt, zeker na Covid19.
Op recepties in Sint-Truiden zie je personen, die je in de loop van het jaar wel nog eens tegenkomt, bij recepties in de VOORUIT-afdelingen ligt dat anders. Het is vergelijkbaar met de 1 MEI-vieringen, waar je ook telkens oudere militanten ontmoet, die je vaak maar één keer per jaar ziet.
Voor mij is het duidelijk: de verschillende verkiezingen in 2024 leven al serieus onder de (bestuurs)leden, militanten en mandatarissen. Zo moet het: VOORUIT zal er klaar voor zijn.

 

Ik weet dat de tijden veranderd zijn en dat de politiek meer en meer verschuift naar de sociale media, ik ben mij daarvan bewust. Maar voor mij blijft het een verhaal van én tussen de mensen zijn, én van sociale media. En tussen de mensen zijn, betekent voor mij nog altijd een goede afdelingswerking van VOORUIT in de gemeenten.

De nieuwjaarsreceptie van VOORUIT Sint-Truiden gaat door op zondag 15 januari 2023."

 

 • Zie onder andere ook ‘Veel sp.a-nieuwjaarsrecepties’ van dinsdag 24 januari 2017 op deze website.     
   
 • Foto nieuwjaarsreceptie Genk: Eddy El Herbouti.
   
 • Foto’s nieuwjaarsreceptie Wellen: Katrien Heynen en eigen foto.
   
 • Foto Tongeren: Bert Moyaers.
   
 • Ontwerp affiche nieuwjaarsreceptie Sint-Truiden: Ann Claes.