Conventie Lions Clubs International district MD- 112 Belgium in Sint-Truiden

Op zaterdag 12 mei 2012 vond in de Academiezaal, Plankstraat 18 in Sint-Truiden de conventie van het district 112 B van Lions Clubs International van België plaats onder voorzitterschap van gouverneur en Truienaar Guy Schalenbourg.
Burgemeester
Ludwig Vandenhove was één van de sprekers.

“Het was een schitterende organisatie waarvoor ik gouverneur Guy Schalenbourg, voorzitter Philip Libens en de (bestuurs)leden van Lions Club Sint-Truiden van harte wil proficiat wensen, maar ook wil bedanken. Zulke initiatieven betekenen immers een uitstraling voor de stad Sint-Truiden.”, zegt burgemeester
Ludwig Vandenhove.

“De deelnemers zullen ongetwijfeld op andere momenten de stad Sint-Truiden nog bezoeken.”

Hieronder vindt u een aantal passages uit de toespraak van burgemeester
Ludwig Vandenhove.

“Welkom in deze historische Academiezaal van Sint-Truiden, waarover professor-doctor Ludo Gelders, ook lid van Lions Club Sint-Truiden, u straks meer uitleg zal geven.
Sint-Truiden uitgebreid voorstellen hoeft wellicht niet meer, maar Sint-Truiden staat bekend als fruitstad, erfgoed- en monumentenstad en evenementenstad.

Hierbij wil ik even dieper ingaan op de zevenjaarlijkse Trudofeesten, die dit jaar opnieuw georganiseerd worden.
Zie www.trudofeesten.be.

Als stadsbestuur hebben wij een zeer nauwe samenwerking met de diverse serviceclubs.

Lions Club Sint-Truiden zet, naast een aantal specifieke projecten, zoals bijvoorbeeld ‘Kunst met een kwispelstaartje’ (zie de tekst ‘
Ludwig Vandenhove doet mee aan ‘Kunst met een kwispelstaartje’ van 19 juni 2009 op deze website),
een aantal structurele projecten op touw, die perfect in het beleid van de stad Sint-Truiden passen, zoals:

- de structurele ondersteuning en uitbouw van Dagcentrum Wiric, hetgeen Sint-Truiden een nog grotere plaats geeft als verzorgingsstad.
Zie www.wiric.be;
- de vestiging van Huize Sint-Vincentius, dat officieel geopend wordt op vrijdag 8 juni 2012, waar personen en/of gezinnen met problemen tijdelijk kunnen opgevangen worden;
- het akkoord dat wij afgesloten hebben met Lions Club Sint-Truiden en het kringloopcentrum in verband met het ophalen van oude kleding (tweemaal per jaar door Lions Club Sint-Truiden en tweemaal per jaar door het kringloopcentrum), zodanig dat de kledingcontainers uit het straatbeeld kunnen verdwijnen.
Deze kledingcontainers gaven in Sint-Truiden, net zoals in heel wat andere gemeenten en steden, aanleiding tot heel wat sluikstorten.
Zie de tekst ‘Stadsbestuur Sint-Truiden werkt samen met vzw Okazi voor inzameling van textiel’ van 16 maart 2012 op deze website;
- de aandacht voor het planten van bossen om zo de CO² meer onder controle te krijgen.
We zijn spijtig genoeg niet kunnen ingaan op de recente vraag van gouverneur Guy Schalenbourg om hieraan nog mee te helpen, omdat we in het verleden al heel wat bossen op ons grondgebied aangeplant hebben (planting van de jaarlijkse geboorteboom in het klein stadspark, vredesbos in Kerkom en CO²-bos in Ordingen) en de grond hier in Haspengouw nogal beperkt is omwille van de fruitsector.”
Zie de teksten ‘Sint-Truiden plant CO²-bos aan’ van 22 maart 2008 en ‘Stadsbestuur Sint-Truiden plant geboorteboom 2011’ van 27 maart 2012 op deze website.

Ik wens u nog een verdere prettige conventie toe, een lekker en smakelijk eten en een fantastisch verblijf op het kasteeldomein van Duras en hoop u nog vaak in Sint-Truiden terug te zien.”

Zie ook de tekst ‘Viering 35-jarig bestaan Kiwanis Haspengouw’ van 4 mei 2012 op deze website.