CD&V en Open VLD plaatsen heraanleg Naamsevest op de (heel) lange baan!

De heraanleg van de laatste schakel van de vestengordel rond onze historische binnenstad, de Naamsevest, is terug naar af.

Het is op initiatief van de sp.a dat eind 1995 begonnen is met de aanstelling van het studiebureau D&A voor de globale renovatie van de vestengordel (Kazernevest, stadspark, Tichelrijvest, Hoge Veser (Hoge Vest) en Tiensevest). Enkel de Naamsevest ontbreekt dus nog.

 

Vorig jaar werd de opdracht gegeven aan het studiebureau D&A om te starten met het voorontwerp van de Naamsevest.
Deze plannen zijn intussen klaar.

 

Op het college van burgemeester en schepenen van vrijdag 5 maart 2010 werd, met 5 stemmen voor
(4 sp.a-schepenen en de burgemeester) en 3 stemmen tegen (CD&V- en Open VLD-schepenen), besloten om de procedure verder te zetten. Tijdens de gemeenteraad van maandag 15 maart 2010 hebben CD&V en Open VLD (tegen Lijst Burgemeester (sp.a - Groen!) in) echter beslist om deze heraanleg te koppelen aan de herinrichting van het Europaplein met een eventuele ondergrondse parking.

Voor Lijst Burgemeester (sp.a - Groen!) is dit een gemiste kans, want met deze koppeling aan de heraanleg van het Europaplein zal dit voor een zeer grote vertraging zorgen en vrezen we zelfs voor de effectieve uitvoering van het project.

 

 “Het is het zoveelste luchtkasteel van de nieuwe CD&V en Open VLD-meerderheid.”, zeggen schepen van groen
Filip Moers en burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

 

Omwille van deze spijtige beslissing, zal nu opnieuw werk gemaakt worden van de vervanging van de verdwenen boompjes. Ook de omranding van de boomspiegels, die in slechte staat verkeert, zal de nodige aandacht krijgen.

 

Zie onder andere ook de tekst ‘De Veisdere ’s ooves leeftig: dit moet een traditie worden!’ van 17 september 2009 op deze website.