Cartoon: Muziek in de stad: ook ’s nachts?

Sinds januari 2005 kan u op deze website regelmatig een cartoon vinden, die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij Ludwig Vandenhove zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.

Cartoonist Dré Mathijs laat zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis wat meer in het oog springt.

Muziek in de stad: ook ’s nachts?

“Neen, normaal niet, maar in Sint-Truiden tegenwoordig wel.”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

Waarover gaat het?
De inwoners in de Sint-Truidense binnenstad zijn afgelopen maandagnacht 19 augustus/dinsdagnacht 20 augustus 2013 opgeschrikt door luide muziek.
Drie kwartier lang speelde keiharde beats.
Het ging om een defect besturingssysteem dat de geluidsinstallatie in de centrumstraten activeerde.

De middenstandsorganisatie vzw Trud’Or, die verantwoordelijk is voor het beheer van deze muziekinstallatie, geraakte niet binnen in het stadhuis.
Het gaat om iets wat niet kon voorzien worden, maar toen wij er als sp.a voor gepleit hebben dat deze installatie, betaald met Sint-Truidens belastinggeld, zou beheerd worden door de stad zelf, is dit genegeerd door CD&V en Open Vld. Zo zouden we de verantwoordelijkheden ambtelijk en politiek nochtans veel duidelijker kunnen leggen en was de installatie nu sneller kunnen uitgeschakeld worden.
Neen, het moest en het zou de vzw Trud’Or zijn.

Dit is een bewuste keuze van CD&V en Open Vld bij het organiseren van evenementen: onduidelijkheid creëren over de rol van private partner(s) en de rol van de stad Sint-Truiden.
Nog enkele voorbeelden: Wie organiseert ‘Smaakmonumenten’  (met restaurants en horecazaken in historische architectuur) op woensdag 4, donderdag 5 en vrijdag 6 september 2013? Waarom wordt Tru’ Fest (Truiense Evenementendienst) opgericht?

Hebben CD&V en Open Vld iets te verbergen dat ze al deze activiteiten niet rechtstreeks door de diverse eigen Sint-Truidense stadsdiensten laten inrichten, zoals in het verleden?
Willen ze de democratische en vooral de financiële controle, bijvoorbeeld van de sponsoring, door de gemeenteraad omzeilen?
Worden ‘cultuur in Sint-Truiden’ en ‘Sint-Truiden evenementenstad’ echt herleid tot louter eten en drinken? En dan liggen CD&V en Open Vld uiteraard niet wakker van ‘zulke kleine dingen’ waarbij inwoners hun normale nachtrust ontnomen wordt.

Wordt vervolgd!

Zie ook vzw Trud’Or moet een middenstandsorganisatie zijn en geen evenementenbureau! van  06-04-2012 en Geen crisis voor Trud’Or! van 12-03-2013 op deze website.