Cartoon: Ludwig Vandenhove één dag journalist!

Sinds januari 2005 kan u op deze website wekelijks een cartoon vinden die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij
Ludwig Vandenhove/> zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.
Cartoonist Dré Mathijs laat elke week zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis van die week wat meer in het oog springt.


De cartoons van 2005 en 2006 werden telkens tentoongesteld en gebundeld in een cartoonboek.
Wil je nog een exemplaar van het eerste cartoonboek ‘Een jaar Ludwig ludiek’ of van het tweede cartoonboek ‘Twee jaar Ludwig ludiek’ ontvangen, stuur dan een e-mail met je adres naar burgemeester@sint-truiden.be en je krijgt zo snel mogelijk een exemplaar toegestuurd (zolang de voorraad strekt).Ludwig Vandenhove één dag journalist!

‘Het Belang van Limburg’ nodigde op woensdag 31 januari 2007 alle Limburgse burgemeesters uit om de krant van 1 februari 2007 te maken.

Ludwig Vandenhove deed ook mee en kreeg als opdracht zanger Jo Vally te interviewen.

Hieronder vindt u het resultaat en kan u oordelen of burgemeester-senator Ludwig Vandenhove ook een goede journalist is!
U kan uiteraard ook de krant van 1 februari 2007 raadplegen.


Jo Vally stelt nieuwe cd voor
'Mijn Valentijnscadeau'

MEISE

Gisteren stelde Jo Vally zijn nieuwe cd voor, 'Mijn vriendin', een album met liefdesliedjes. "Een ideaal geschenk voor komende Valentijnsdag," zegt de zanger.

Het is ooit anders geweest, maar de huidige cd bevat voor tachtig procent eigen nummers, zowel qua muziek, als qua teksten. Er zijn slechts twee covers van Franse chansons.
Rond deze nieuwe cd zendt VTM op 11 februari ook een special uit. Aan de opnames hiervan, onder andere in het barre Slovakije, houdt Jo Vally niet zo'n goede herinneringen over: een griepaanval hield hem vorig weekend in bed, tot grote ontgoocheling van zijn fans.

Jo Vally draait inmiddels al 28 jaar mee in de Vlaamse showbizz en kent dan ook het klappen van de zweep.
"Natuurlijk heb ik in het begin van mijn carrière zwarte sneeuw gezien," geeft hij toe, "maar nu heb ik zeker niet te klagen, ook niet over de aandacht die Vlaamse zangers via de media krijgen. Vooral de komst van de commerciële televisie heeft hier een sterke impuls aan gegeven. Ik denk dat ik meer dan honderdmaal in 'Tien om te Zien' gestaan heb."

"Zingen is zoals politiek: een roeping, een verslaving," zegt Jo Vally. "Ik heb trouwens ook nogal wat interesse in de politiek en ben zelfs al een paar keer gevraagd om kandidaat te zijn bij gemeenteraadsverkiezingen. Maar als ik iets doe, wil ik dat goed doen en muziek en politiek gaan niet samen."

Het optreden in het Sportpaleis van Antwerpen vindt hij nog altijd het hoogtepunt uit zijn carrière, ook al vernoemt hij in dat verband ook het televisieprogramma 'Mannen op de rand', waaraan hij deelnam samen met een aantal andere bekende Vlamingen, Herman Brusselmans, Steve Stevaert en Mark Eyskens.

Zijn grootste hit is nog altijd 'Aan alle vrouwen die ik heb gekend'. Op de vraag hoeveel er dat echt zijn, blijft hij het antwoord schuldig. Wat dat betreft, reageert Jo Vally blijkbaar zoals elke gemiddelde man zou antwoorden.

'Mijn vriendin' is een cd vol liefdesliedjes. In deze tijden van emancipatie kan een vrouw dit ook cadeau doen aan haar man of vriend. Het moet niet altijd omgekeerd zijn!

Tags: