Cartoon: Johnny Vangrieken burgemeester!

Sinds januari 2005 kan u op deze website regelmatig een cartoon vinden, die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij Ludwig Vandenhove zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.
Cartoonist Dré Mathijs laat zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis wat meer in het oog springt.

Johnny Vangrieken burgemeester!

“Nu ik vanaf maandag 3 december 2012 bestendig député van de provincie Limburg wordt, zal mijn goede vriend en broer in de politiek Johnny Vangrieken mij officieel opvolgen als waarnemend burgemeester tot en met maandag 31 december 2012.”, zegt titelvoerend burgemeester Ludwig Vandenhove.

Johnny breekt hiermee misschien wel een (wereld)record als burgemeester voor de kortste periode.

Het is mooi voor ons als Socialisten: ik de langst regerende burgemeester, Johnny de kortst regerende.”, aldus Ludwig Vandenhove.

“Tijdens de afscheidsdrink voor het stadspersoneel, die het college van burgemeester en schepenen georganiseerd heeft op vrijdag 30 november 2012, heb ik de sjerp, die ik de laatste 6 jaar gedragen heb bij officiële plechtigheden, overgedragen aan Johnny Vangrieken.
Hij mag die houden als dankbaarheid aan onze jarenlange goede samenwerking, die zeker nog niet voorbij is.

Er zijn toch nog toevalligheden in het leven: op dinsdag 30 november 1999 kreeg ik het goede nieuws dat ik op donderdag 2 december 1999 mijn eed mocht gaan afleggen als federaal volksvertegenwoordiger.
Nu heb ik op vrijdag 30 november 2012 mijn burgemeesterssjerp officieel afgestaan om op maandag 3 december de eed af te leggen als bestendig député.
En wat betekent die 30 november?
Het is de verjaardag van mijn echtgenote Sonja Schreurs.

Johnny gaat dat goed doen.
Daar ben ik zeker van.”

Zie onder andere ook de tekst “Bestendig député: bedankt!” van 19 november 2012 op deze website.