Cartoon: heeft een politicus recht op verlof?

Sinds januari 2005 kan u op deze website wekelijks een cartoon vinden die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij
Ludwig Vandenhove/> zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.
Cartoonist Dré Mathijs laat elke week zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis van die week wat meer in het oog springt. 


De cartoons van 2005 werden samengebracht in een tentoonstelling die op 14 en 15 januari 2006 plaatsvond in de hallen van het stadhuis en daarna ook nog te zien was in het Koninklijk Atheneum van Sint-Truiden.


 

Naar aanleiding van deze tentoonstelling werd ook een boek gepubliceerd waarin alle cartoons werden verzameld. Wil je nog een exemplaar van het cartoonboek ‘Een jaar Ludwig ludiek’ ontvangen, stuur dan een e-mail met je adres naar burgemeester@sint-truiden.be en je krijgt zo snel mogelijk een exemplaar toegestuurd. De voorraad is beperkt dus wees er snel bij!

Heeft een politicus recht op verlof?


Ja natuurlijk, iedereen heeft recht op verlof en heeft het (waarschijnlijk) ook nodig.
Bovendien heeft de socialistische beweging hard genoeg gevochten opdat verlof een recht is.
Velen zijn dit wellicht vergeten, zoals dit het geval is voor zoveel andere sociale verworvenheden.
Alles lijkt tegenwoordig vanzelfsprekend, hoewel het dit helemaal niet is!

Nochtans heb ik bij mijn jaarlijks verlof elke keer zoiets van ‘verdien ik dit wel?’.
Waarschijnlijk is dit eigen aan workaholics, hetgeen ik denk dat ik zelf niet ben, maar vermits anderen dit beweren, zal dit wel zo zijn. Is dit niet eigen aan alle vormen van verslaving?

Ik ben op verlof van zaterdag 22 juli 2006 tot en met woensdag 2 augustus 2006.

Dit jaar ga ik op verlof naar Griekenland.
Zoals elk jaar zal ik rondtrekken en niet op één plaats blijven.

En het zal niet anders zijn dan andere jaren: één dag, maximum twee dagen het wat rustig aan doen, veel toeristische bezoeken en de plaatselijke cultuur en realiteit leren kennen en leren waarderen en vooral lezen en wat schrijven, zowel praktische zaken, maar evenzeer wat meer afstandelijke zaken.
Vakantie biedt nu eenmaal de gelegenheid om wat afstand te nemen van de dagelijkse beslommeringen en om eens na te denken en te schrijven waar het met de maatschappij van morgen en met Sint-Truiden van morgen naartoe moet.

Gezien de komende gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober 2006 zal ik ook wat werken aan het verkiezingsprogramma van de Lijst Burgemeester. Continuïteit met een aantal vernieuwende accenten is hier de boodschap. Onze slogan is dan ook niet voor niet ‘Hard gewerkt, heel veel gedaan, nog veel te doen!’

Verlof bereid ik nooit voor. Het zal dit jaar niet anders zijn.
Pas op weg naar Griekenland en ter plaatse zal ik (veel) lezen over dit land.

Vertrekken betekent voor mij al verlof. Ook dit is blijkbaar anders met mij dan met een aantal andere mensen. Ik moet dus niet noodzakelijk ter plaatse zijn om mij met verlof te voelen.

Verlof is een recht, maar moet je daarvoor naar een andere stad of een ander land trekken?
Wat mij betreft niet.
Vooraleer ik actief in de politiek was, was voor mij verlof in Sint-Truiden vertoeven, bijvoorbeeld de krant lezen op een terras, liefst op de Grote Markt.
Zo een verlof zou nu natuurlijk geen verlof meer zijn. Iedereen zou mij (blijven) aanklampen om over allerlei zaken te spreken en/ of allerlei zaken te vragen. Ik ben nu éénmaal een politicus, die dichtbij de bevolking staat.

Alleszins zal ik, zoals andere jaren, terugkeren met een aantal ideeën, die ik zowel als senator, als als burgemeester zal proberen te verwezenlijken.
Hopelijk zal u er iets van merken, want dan is mijn vakantie, ook voor u, positief!

Voor iedereen een prettig verlof, in Sint-Truiden of elders!

Ludwig Vandenhove
/>burgemeester - senator

Tags: