Cartoon: Gemengd fiets- en voetgangersverkeer op de vesten!

Sinds januari 2005 kan u op deze website wekelijks een cartoon vinden die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij
Ludwig Vandenhove/> zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.
Cartoonist Dré Mathijs laat elke week zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis van die week wat meer in het oog springt.


De cartoons van 2005 en 2006 werden telkens tentoongesteld en gebundeld in een cartoonboek.
Wil je nog een exemplaar van het eerste cartoonboek ‘Een jaar Ludwig ludiek’ of van het tweede cartoonboek ‘Twee jaar Ludwig ludiek’ ontvangen, stuur dan een e-mail met je adres naar burgemeester@sint-truiden.be en je krijgt zo snel mogelijk een exemplaar toegestuurd (zolang de voorraad strekt).

Gemengd fiets- en voetgangersverkeer op de vesten!


Met de vesten rond Sint-Truiden, vlakbij of zelfs in het centrum, beschikken wij over iets unieks ten opzichte van andere steden. Alleen beseffen wij dit niet altijd. De uitdaging bestaat er dan ook in deze vesten meer te laten ‘leven’.

Op de vesten, de groene gordel rond het oude stadscentrum, mag vanaf nu gewandeld en gefietst worden.

Het zijn de vesten van de Truienaar. Zij/hij moet er dan ook gebruik van maken door te wandelen en/of te fietsen, maar vooral door ze meer te laten leven.
De gerenoveerde vesten zijn in de afgelopen jaren te zeer onderschat als uithangbord voor Sint-Truiden, ook vanuit recreatief en toeristisch standpunt. Hier moeten de Truienaren zelf en het beleid samen iets aan doen.

Waarom kunnen de vesten en het stadspark naar de toekomst toe niet de rol vervullen om het buurt- en gemeenschapsleven van de Truienaren nog meer te ontwikkelen?
Senioren die petanquen, kinderen die voetballen, tentoonstellingen op de vesten… alle suggesties blijven welkom!

Voor de toeristische dienst biedt de beslissing om gemengd fiets- en voetgangersverkeer toe te laten op de vesten eveneens extra mogelijkheden. Zo kan de taxifiets nu ook ingezet worden om de bezoekers langs de historische middeleeuwse wallen en de diverse privé-tuinen die aan de vesten liggen te gidsen.

Tags: