Cartoon: Gelukkig 2007 voor iedereen!

Alweer een jaar voorbij. Wat gaat de tijd toch snel!
En ik heb de indruk dat naarmate je ouder wordt en/of steeds drukker bezig bent, de tijd nog sneller gaat.“Een gelukkig 2007 voor u en voor allen, die u dierbaar zijn en dat al uw dromen en wensen mogen uitkomen”
, dat is wat ik u van ganser harte wens.

Het klinkt uiteraard als een cliché, maar toch moet het elke keer opnieuw gezegd worden: op de allereerste plaats een goede gezondheid toegewenst. Of om gouverneur Steve Stevaert te citeren: “een gezonde mens heeft veel wensen; iemand, die ziek is, heeft er maar één, opnieuw gezond worden”.

Ik hoop dat 2007 het jaar mag worden dat we in Vlaanderen en in Sint-Truiden eindelijk beseffen dat we in één van de beste landen van de wereld leven en dat we door een kleine herverdeling er kunnen in slagen om de personen, die het bij ons minder goed hebben, ook te laten delen in ons welzijn en onze welvaart. Trouwens, en ik weet dat dit niet populair klinkt, internationaal is dit eveneens de enige oplossing: ofwel moeten wij bereid zijn een klein deel van onze welvaart af te staan aan de derde wereldlanden, ofwel zullen mensen naar hier blijven komen. Wie de geschiedenis kent, weet trouwens dat mensen altijd afzakken naar plaatsen waar het beter is!

In dezelfde zin en hierbij nauw aansluitend hoop ik dat 2007 het jaar mag worden van meer wederzijds begrip, verdraagzaamheid en hoffelijkheid.

2006 is gekenmerkt door heel wat zinloos geweld.
Tot enkele jaren geleden dachten wij dat dit bij ons niet (meer) zou gebeuren en dat dit enkel maar gebeurde ver van ons in de wereld.
De laatste jaren, en zeker vorig jaar in 2006, hebben we gemerkt dat dit zinloos geweld, al dan niet gebaseerd op racisme, ook bij ons opduikt: de moord op Joe Van Holsbeeck, de racistische moorden in Antwerpen, het tramincident in Antwerpen, de vele vormen van verkeersagressie, etc.
Laten we hopen dat in 2007 opnieuw het gezond verstand weerkeert en dat dit zinloos geweld teruggedrongen wordt, bij ons, maar zeker ook op zoveel andere plaatsen in de wereld.
En laten we eveneens hopen dat we dit soort gebeurtenissen niet als vanzelfsprekend gaan beschouwen.

2007 is het eerste jaar van mijn derde legislatuur van 6 jaar als burgemeester.
Als ik deze legislatuur uitdoe zal ik meteen de langst zetelende burgemeester na de tweede wereldoorlog in de stad Sint-Truiden zijn.
Het blijft een hele eer burgemeester van uw eigen stad te kunnen zijn: “burgemeester is het mooiste politieke mandaat, maar tegelijkertijd het moeilijkste”.
Net zoals de voorbije 12 jaar zal ik Sint-Truiden trachten te leiden, te besturen en te managen boven alle partijgrenzen heen.
Ik wil ook al mijn kiezers en iedereen, die mij op welke manier dan ook heeft bijgestaan in mijn politieke carrière, nogmaals bedanken voor het vertrouwen.

Hopelijk ontmoeten we elkaar in 2007 dikwijls en laten we zeker bij ons eerste contact ‘ene goeie’ drinken op 2007.
Waarom niet bij de inmiddels traditionele nieuwjaarsborrel op zondag 7 januari 2007 van 17.00 uur tot 19.00 uur op de Grote Markt? Tot dan!

Ludwig Vandenhove
burgemeester - senator

 

Tags: