Cartoon: De toeristische gids 2007 is er: een aanrader, ook voor alle Truienaren!

Sinds januari 2005 kan u op deze website wekelijks een cartoon vinden die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij
Ludwig Vandenhove/> zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.
Cartoonist Dré Mathijs laat elke week zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis van die week wat meer in het oog springt.


De cartoons van 2005 werden samengebracht in een tentoonstelling die op 14 en 15 januari 2006 plaatsvond in de hallen van het stadhuis en daarna ook nog te zien was in het Koninklijk Atheneum van Sint-Truiden.Naar aanleiding van deze tentoonstelling werd ook een boek gepubliceerd waarin alle cartoons werden verzameld. Wil je nog een exemplaar van het cartoonboek ‘Een jaar Ludwig ludiek’ ontvangen, stuur dan een e-mail met je adres naar burgemeester@sint-truiden.be en je krijgt zo snel mogelijk een exemplaar toegestuurd (zolang de voorraad strekt).


De toeristische gids 2007 is er: een aanrader, ook voor alle Truienaren!

Toerisme in het algemeen en in Haspengouw en Sint-Truiden in het bijzonder zit de laatste jaren in de lift. Dit heeft te maken met de toenemende vrije tijd waarover de gemiddelde burger beschikt.

Als stadsbestuur hebben we daar de laatste jaren op ingespeeld met investeringen in personeel, promotie en infrastructuur (bijvoorbeeld fietsroutenetwerk, ontsluiting abdijtoren, etc.). Dat dit zijn vruchten afwerpt, bewijzen de toenemende bezoekersaantallen aan onze stad met daaraan gekoppeld de positieve economische impact.


Ook tijdens de komende legislatuur blijft toerisme één van onze belangrijkste troeven om mensen naar Sint-Truiden te laten afzakken en onze stad een positief imago en de nodige uitstraling te bezorgen. Er staan dan ook heel wat nieuwe projecten op stapel, zoals de aanleg van een camping op het domein Bautershoven en de herinrichting van de toeristische dienst op het stadhuis als een echte vrijetijdswinkel waar ook de Truienaar terecht kan voor informatie inzake de activiteiten, die op de diverse beleidsdomeinen (sport, cultuur, senioren, etc.) plaatsvinden.
In diezelfde context wordt sinds enkele jaren de toeristische gids in Sint-Truiden van huis tot huis bedeeld. Ook dit jaar is dit weer het geval. Geef deze gids een vaste plaats in uw woonkamer!
Als Truienaren verschillen we niet van andere Belgen en/of Vlamingen: we bezoeken andere landen en steden, maar weten vaak niet wat er in de eigen stad of regio te zien valt.

U kan een exemplaar van de nieuwe toeristische gids aanvragen op 011-70 18 18 of via e-mail: info.toerisme@sint-truiden.be.

Indien u wenst te beschikken over de slides van de uiteenzetting van schepen voor toerisme Miel Londoz en burgemeester
Ludwig Vandenhove/> naar aanleiding van de officiële voorstelling van de toeristische gids 2007, kan u een e-mail sturen naar burgemeester@sint-truiden.be.

Tags: