Cartoon: Ahmadiyyagemeenschap zet zich in voor onze samenleving!

Sinds januari 2005 kan u op deze website wekelijks een cartoon vinden die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij
Ludwig Vandenhove/> zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.
Cartoonist Dré Mathijs laat elke week zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis van die week wat meer in het oog springt. 

De cartoons van 2005 en 2006 werden telkens tentoongesteld en gebundeld in een cartoonboek.
Wil je nog een exemplaar van het eerste cartoonboek ‘Een jaar Ludwig ludiek’ of van het tweede cartoonboek ‘Twee jaar Ludwig ludiek’ ontvangen, stuur dan een e-mail met je adres naar burgemeester@sint-truiden.be en je krijgt zo snel mogelijk een exemplaar toegestuurd (zolang de voorraad strekt).
Ook de cartoons van 2007 worden tentoongesteld. U kan een kijkje komen nemen op 6,12 en 13 januari 2008 van 10.00 uur tot 18.00 uur in zaal Floreal, Breendonkstraat 48, 3800 Sint-Truiden.

Ahmadiyyagemeenschap zet zich in voor onze samenleving!

De Ahmadiyyabeweging is een internationale moslimorganisatie met afdelingen en leden in vele delen van de wereld en zo ook in Sint-Truiden, waar ze een dertiental families telt. De meeste van hen komen oorspronkelijk uit Pakistan, maar leven ondertussen al meer dan 10 jaar in Sint-Truiden.

De leuze van hun gemeenschap is: ‘Liefde voor iedereen, haat voor niemand.’

Vanuit deze leuze en vanuit de idee dat de mens voorop staat en dan pas zijn geloof, afkomst of achtergrond, zet de gemeenschap zich in om de samenleving te dienen.

De Ahmadiyya's uit Sint-Truiden bieden daarom regelmatig hun hulp aan en zijn een sociaal bewogen gemeenschap. In het kader van het Suikerfeest (of het Kleine Feest) dat op het einde van de ramadan (islamitische vastenperiode) wordt gevierd, gingen ze op bezoek in rusthuis 't Meiland om de bewoners (ongeveer 170 senioren) een cadeautje te overhandigen.
Verder hebben ze ook de opbrengst van de multiculturele markt van 20 mei 2007 geschonken aan de Sint-Vincentiusvereniging en houden ze al verschillende jaren een grote opruimactie op 1 januari in het centrum van de stad.

Ook dit jaar namen een 20-tal personen van de jongerenafdeling van deze gemeenschap op 1 januari 2008 deel aan deze actie en ontdeden ons stadscentrum van zwerfvuil.
Ze werden uitgerust met veiligheidsvesten, prikkers, handschoenen en huisvuilzakken en de reinigingsdienst was eveneens paraat om hen op de goede weg te helpen en tegelijkertijd de vuilbakjes in het centrum leeg te maken.

Zo zijn we ook in 2008 van start gegaan met een propere stad en we hopen dat dit ook zo blijft.

Ook andere organisaties zoals de jagersverenigingen, scholen, buurtcomités houden regelmatig opruimingsacties in onze stad.
Vorig jaar hebben we daarbij nog een zeer succesrijke ‘grote lenteschoonmaak’ georganiseerd.
Ook dit jaar zullen we, weliswaar op een ietwat gewijzigde manier, de bevolking een handje toesteken bij hun grote lenteschoonmaak.

Wij hopen met al deze projecten de netheid in ons multicultureel Sint-Truiden te bevorderen.
Alleszins zullen we dergelijke initiatieven en samenwerkingsverbanden blijven verderzetten.

Bedankt en proficiat voor deze Ahmadiyyagemeenschap. Je moet het maar doen: vrijwillig en gratis de stad opruimen ’s morgens op de eerste dag van het jaar!

Tags: