Cartoon: ‘De Veisdere ’s ooves Leeftig’: al aan de 6e editie toe!

Sinds januari 2005 kan u op deze website regelmatig een cartoon vinden, die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij Ludwig Vandenhove zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.
Cartoonist Dré Mathijs laat zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis wat meer in het oog springt.


‘De Veisdere ’s ooves Leeftig’: al aan de 6e editie toe!

‘De Veisdere ’s ooves Leeftig’ wordt al voor de 6e keer georganiseerd in het stadspark en op de vesten van de stad Sint-Truiden.

“Het is inmiddels een traditie geworden.”, zeggen schepen van groen en leefmilieu
Filip Moers/> en burgemeester Ludwig Vandenhove, beiden initiatiefnemer in 2006.

“Wij nodigen iedereen uit op vrijdag 9 september en zaterdag 10 september 2011 op ons ‘groene gordel’ rond Sint-Truiden.”, aldus
Filip Moers/> en Ludwig Vandenhove.

“Je kan er genieten van muziek van lokale groepen en een aantal lokale verenigingen zorgen voor een drankje en hapjes.”


Hieronder vindt u de integrale tekst, die in het magazine Primeur van augustus 2011 (nr 202) verschenen is.      

6e editie van de Veisdere 's ooves leeftig

Sint-Truiden - Op vrijdag 9 en zaterdag 10 september 2011 vindt de zesde editie van de Veisdere 's ooves leeftig plaats. Dit begint stilaan een traditie te worden. Van 19 tot 22u kan je swingen en genieten van een natje en droogje in het stadspark en de vesten. Burgemeester Vandenhove en schepen Moers geven meer uitleg.

Schepen van leefmilieu en openbaar groen
Filip Moers/>: "Veisdere 's Ooves begint stilaan een vaste waarde te worden begin september met het zesde jaar op rij. Telkens laten we het stadspark en de vesten, een unieke groene gordel rond Sint-Truiden, bruisen. Het concept van de vorige jaren bleek meer dan geslaagd, met aan elke poort was er voor ieder wat wils.
Dit jaar hopen we het nog beter te doen. Voor elk wat wils dus.”, aldus schepen
Filip Moers/>

Burgemeester Ludwig Vandenhove: "Ook dit jaar zijn de verenigingen weer van de partij. Zij staan dit jaar opnieuw in voor een natje en een droogje aan iedere poort: de Halfjassen aan de Staepelpoort, de damesbasketbalclub Feminac aan de Gangelofpoort, Vocal 4's aan de Nieuwpoort, Brouwerij Kerkom aan de Brustempoort, de handbalclub Sint-Truiden aan de Clockempoort, Raad van Elf aan de kiosk in het stadspark en Koninklijk Stedelijk Feestcomité in het klein stadspark.”

Schepen
Filip Moers/>: "Dit jaar krijgen de bezoekers nog wat extra's. Zo zullen ze verrast worden door een alternatieve reus, die met zijn enthousiaste danspassen en djembé het publiek van de ene poort naar de andere poort zal brengen.”



Muziekgroepen: een overzichtje:

Staepelpoort
De Millers'Group brengt je hier twee avonden op rij in de juiste schwung.

Gangelofpoort
Flash Band brengt je zowel op vrijdag als op zaterdag in hogere sferen.

De kiosk in het stadspark
Hier kan je twee avonden op rij van live muziek van 3 of us genieten.

Klein stadspark
9 september:
Apple Juice. Geniet mee van jong muzikaal talent, met covers van The Beatles, The Jonas Brothers, Jesse Mccartney, Eric Clapton, Bryan Adams, ...
Covergroep "The Raptars" swingt en rockt er op los tijdens De Veisdere 's Ooves.
10 september: Duo Classic IIlustration brengt golden oldies, maar ook Country & Western. Eigen hits begin jaren '80 waren Darling I Love You en I say goodbye to you.

Nieuwpoort
9 september: Live Band Celebration zorgt voor de juiste sfeer.
10 september: Freddy Davis brengt de nodige sfeer met zijn schlagermuziek.

Damiaanplein
De Orgelman met danseres staat in voor een leuke ervaring.

Brustempoort
De Old Timers & Wendy brengen een grote diversiteit van muziekgenres gaande van dans-, luister-, sfeer- en zelfs dialectmuziek en dit zowel op vrijdag als zaterdag.

Clockempoort
Easy Line brengt op 9 september iedereen in vervoering.
Op 10 september kan je nog genieten van Apple Juice.

Tags: