Burgemeester Ludwig Vandenhove ontmoet de ‘Kalief’ van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap

‘Kalief’ Huzar Anwar Khalifatul Massih Al Khamis van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap bracht op zaterdag 15 oktober 2011 een bezoek aan België.

Hij was naar België afgereisd om de eerste steen te leggen van de eerste tempel van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap in België, meer bepaald in Ukkel.

De ‘Kalief’ is de wereldwijde geestelijke leider van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap.

Burgemeester
Ludwig Vandenhove woonde, samen met een aantal collega-burgemeesters uit Brussel en Vlaanderen, deze eerste steenlegging bij in Ukkel, waar ook een Ahmadiyya gemeenschap gevestigd is, net zoals in Sint-Truiden.

In zijn korte toespraak dankte burgemeester
Ludwig Vandenhove de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap voor hun goede integratie in Sint-Truiden en voor de vele initiatieven, die ze nemen naar de Sint-Truidense bevolking toe, zoals de jaarlijkse opruimactie op nieuwjaarsdag, het regelmatig uitdelen van geschenken en snoepjes aan bejaarden, sportevenementen, etc. en/of waaraan ze deelnemen (carnaval, Fiësta Tropical, Hapje Sint-Truiden, Open Gebedshuizendag, etc.).

Zie onder andere ook de teksten ‘We konden weer rekenen op Ahmadiyyagemeenschap!’ van 4 januari 2011 en ‘Ahmadiyyamoslimgemeenschap deelt weer cheques uit’ van 3 februari 2011 op deze website.