Brevetten gemachtigde opzichters

Op donderdag 25 augustus 2011 werden de attesten van de nieuwe gemachtigde opzichters op het grondgebied van de politiezone Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken uitgereikt in het politiehuis, Sluisberg 1, 3800 Sint-Truiden.


Burgemeester en voorzitter van het politiecollege en de politieraad Ludwig Vandenhove was aanwezig om de 22 nieuwe gemachtigde opzichters persoonlijk proficiat te wensen. Ook burgemeester Benny Bamps van Nieuwerkerken en schepen Patrick Lismont van Gingelom waren present.

Gemachtigde opzichters zijn vrijwilligers, die op basis van de verkeerswetgeving bepaalde bevoegdheden op de openbare weg hebben (bijvoorbeeld het verkeer regelen aan de schoolpoorten).
Elke gemachtigde opzichter krijgt een volledige uitrusting: een C3-stopbord, een driekleurige armband met de gemeentenaam en een fluovestje.

Op die manier vormen de gemachtigde opzichters een duidelijk herkenbare groep, die opvallend aanwezig is in Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken.”, zegt Ludwig Vandenhove.

Naast de nieuwe gemachtigde opzichters werden de winnaars van een aantal ‘wedstrijden’ tijdens het opendeurweekend van de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken (op zaterdag 25 juni en zondag 26 juni 2011) en het evenement ‘Film in de Wijk’ (woensdag 27 juli 2011 - Eglantierplein Nieuw Sint-truiden, donderdag 28 juli 2011 - Velm, vrijdag 29 juli 2011 - speelplein 'de Lindeboom' in Gelinden) uitgenodigd om hun prijs in ontvangst te nemen.
De winnaars van ‘Film in de Wijk’ ontvingen een bioscoopcheque voor een film naar keuze in één van de Kinepoliscomplexen, de andere winnaars kregen een cadeaubon van Trud’Or ter waarde van 50,00 EUR.
Zie onder andere de tekstFilm in de wijk!’ van 28 augustus 2009 op deze website.

Hierover is op maandag 29 augustus 2011 een artikel verschenen op www.truineer.be, op dinsdag 30 augustus 2011 in/> Het Nieuwsblad en op woensdag 7 september 2011 in/> De Weekkrant en in de Passe-Partout.Zie onder andere ook de tekst '12 nieuwe gemachtigde opzichters in de stad Sint-Truiden' van 28 juni 2007 op deze website.