Beschaamd!

"Ja, ik ben soms beschaamd over hoe de gemeenteraad in Sint-Truiden tegenwoordig verloopt", zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.
"Punten, die decretaal/wettelijk en technisch niet in orde zijn en afgevoerd worden, maar soms ook gewoon meerderheid tegen minderheid gestemd worden, schepenen, die niet of langs de kwestie antwoorden en/of gemeenteraadsleden, die weggelachen worden door de burgemeester en/of schepenen."

"Afgelopen maandag 20 oktober 2014 was het alles samen. Bovendien weigerde de voorzitter van de gemeenteraad Jef Cleeren te laten stemmen over een bijkomend punt dat wij als sp.a hadden ingediend over de organisatie van de  komende kerstmarkt. We zijn als sp.a-fractie dan ook opgestapt.
Blijkbaar vertrouwde de CD&V-Open Vld-meerderheid de eigen verkozenen niet en daarom mocht er niet gestemd worden.
Wellicht had dit te maken met marktkramers Pascy Monette (Open Vld) en Cristophe Elen (CD&V), die geen kleur durven te bekennen in dit dossier.

Is dit nog lokale democratie?", besluit Ludwig Vandenhove.

Hieronder vindt u het toegevoegd punt. 

Zie onder andere Cartoon: De kaarten worden geschud! van 26-12-2013 en Ook marktkramers tellen niet meer mee in Sint-Truiden! van 14-10-2014 op deze website.