Bemiddeling in het kader van de Gemeentelijke Administratieve Sancties (GAS)

Dat is de titel van een bijdrage in ‘Praktijkgids management lokale besturen’ (uitgeverij Kluwer), aflevering 84, november 2011 van de hand van Valeria Gallucci, bemiddelaar GAS voor het gerechtelijk arrondissement Hasselt, Philip Pirard, hoofdcommissaris-korpschef van de lokale politie Hasselt - Zonhoven - Diepenbeek (HAZODI) en burgemeester Ludwig Vandenhove.

“Zowel de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken, als ikzelf als burgemeester van de stad Sint-Truiden, zijn altijd een grote voorstander geweest van de GAS. Als parlementair (federaal volksvertegenwoordiger en senator) heb ik onder andere een aantal initiatieven genomen om de GAS in de praktijk werkbaar te maken.”, zegt Ludwig Vandenhove.

 

 

 

 

“Ik ben blij dat in het huidig regeerakkord wordt aangekondigd dat het toepassingsgebied van de GAS zal uitgebreid worden en dat de leeftijd, waarop GAS-processen verbaal (pv’s) kunnen gemaakt worden, verlaagd zal worden.
Zie onder andere de tekst ‘Gemeentelijke Administratieve Sancties (GAS): ik blijf een grote voorstander!’ van 2 oktober 2011 op deze website.

 

 

Meer informatie in verband met deze bijdrage in ‘Praktijkgids management lokale besturen’ vindt u op de website www.kluwer.be.

 

 

Zie ook onder andere de teksten ‘Burgemeesters en overlast!’ van 14 september 2009, ‘Sint-Truiden werkt aan het veiligste station van Vlaanderen’ van 17 maart 2010 en ‘Bemiddeling in het kader van de Gemeentelijke Administratieve Sancties (GAS)’ van 10 februari 2011 op deze website.