Appelactie naar aanleiding van de Werelddag Antitabak!

Roken schaadt de gezondheid! Nog altijd teveel Limburgers roken.


Op donderdag 31 mei 2007 was het Werelddag Antitabak.
De Limburgse Preventieve Gezondheidsraad van de provincie Limburg, het stadsbestuur en het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW) van Sint-Truiden vroegen aan iedereen een extra inspanning te doen en aandacht te hebben voor een rookvrije omgeving. Daarom bood het stadsbestuur aan alle leerlingen van het secundair onderwijs in Sint-Truiden een gezond alternatief aan voor de sigaret: een lekkere, blozende, gezonde appel.



De appels werden op woensdag 30 mei 2007 geleverd in de scholen en op donderdag 31 mei 2007 (Werelddag Antitabak) uitgedeeld. Alle secundaire scholen van Sint-Truiden hebben beslist om mee te werken aan deze sensibiliseringsactie. In totaal werden er 4.446 appels uitgedeeld in 8 secundaire scholen. Het zijn immers de leerkrachten en de directies die dagelijks in contact komen met potentiële rokers en het is belangrijk dat wij de jongeren aanzetten om gezond te leven.

Volgende scholen namen deel aan de actie: Technicum, Katholieke Centrumscholen Sint-Truiden (KCST), De Regenboog, Hotelschool Koninklijk Technisch Atheneum (KTA) III ‘Terbiest', De scholengroep Onze-Lieve-Vrouw (campussen Tuinbouwschool en Sint-Aloysius), Koninklijk Atheneum en de scholengroep Domein Speelhof.

Om de actie kracht bij te zetten staken schepen van sociale zaken
Els Sneijers/> en burgemeester
Ludwig Vandenhove/> zelf de handen uit de mouwen.
Op donderdag 31 mei 2007 deelden de schepen en de burgemeester zelf appels uit aan de leerlingen van scholengroep Domein Speelhof en het Technicum.