Academiezaal bestaat 10 jaar!

Op dinsdag 9 oktober 2007 werd het 10e cultuurseizoen van de Academiezaal officieel geopend met een prachtige voorstelling van La Barca di Venetia per Padova.


De opvoering van La Barca di Venetia per Padova door Kassiopeia Quintet en het Ensemble Elyma onder leiding van Gabriel Garrido toonde andermaal aan dat de Academiezaal van Sint-Truiden een prachtige akoestiek heeft, die zijn gelijke in Vlaanderen en misschien zelfs in Europa niet kent.
“Ik herinner hierbij aan de uitspraak van Dimitri Van Toren naar aanleiding van het concert op 11 juli van dit jaar, met name ‘De Academiezaal in Sint-Truiden: de beste op akoestisch gebied!’”, aldus burgemeester Ludwig Vandenhove.
(Zie ook de uitspraak met de titel ‘De Academie in Sint-Truiden: de beste op akoestisch gebied!’ op mijn website www.ludwigvandenhove.be).In zijn toespraak naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van deze Academiezaal herhaalde burgemeester Ludwig Vandenhove ook nog eens, zonder elitair te willen zijn, dat de stad Sint-Truiden zich zelf moet blijven opleggen dat de activiteiten en/of producties, die in de Academiezaal plaatsvinden, aan een bepaald niveau moeten voldoen.
Een cultuurbeleid van een stad zoals Sint-Truiden moet weliswaar oog hebben voor alle niveaus, die terecht kunnen in het cultuurcentrum, andere zalen van de stad Sint-Truiden, eigen lokalen, etc., maar ook zorgen voor de nodige uitstraling.
De Academiezaal, waar onder andere in de afgelopen 10 jaar meer dan 50 cd-opnames van nationale en internationale gezelschappen zijn gebeurd, past hier perfect in.

“Ik ben fier op deze Academiezaal”, aldus burgemeester
Ludwig Vandenhove/>, “die past in het globaal cultureel beleid, dat de stad Sint-Truiden voert en dat onze stad mee de nodige uitstraling geeft, waarbij alle lagen van de bevolking betrokken zijn.”