60-jarig bestaan van de Aalsterse Wielerclub

De Aalsterse Wielerclub viert dit jaar zijn 60-jarig bestaan. Proficiat!


Op vrijdag 10 november vond de officiële viering plaats in de gemeentelijke feestzaal in Aalst.



Sint-Truiden is niet alleen een voetbalstad maar ook een stad waar de wielersport een opvallende rol speelt in het sociale leven. Zeker in de deelgemeenten zijn de jaarlijkse wielerwedstrijden nog een echte happening.

Het stadsbestuur draagt haar steentje bij door de clubs financieel te steunen (toelage aan de clubs en de organisaties) en het verlenen van logistieke steun (nadars, tribune, politiebegeleiding, enzovoort). Ook geeft de stad via de sportdienst ondersteuning aan onder andere de wielerkampen.

Het stadsbestuur heeft altijd al een start of aankomst van een grote wielerwedstrijd in Sint-Truiden willen hebben. Eerst was er Viva Velo (Ronde van Limburg) in 2003.
In 2005 en 2006 haalden ze de professionele organisatie de ENECO-Tour met onder andere superster en wereldkampioen Tom Boonen naar Sint-Truiden. Een echt groot wielerevenement dat dankzij een goede samenwerking tussen de stad, de sportdienst en de wielerclubs een groot succes kende.

Het is echter jammer dat de traditie van de plaatselijke wielerwedstrijden meer en meer begint te verdwijnen. Wielerwedstrijden zijn immers de kans bij uitstek om mensen samen te brengen en om het sociaal netwerk te versterken.
Burgemeester
Ludwig Vandenhove/> heeft daarom al meermaals ervoor gepleit dat plaatselijke wielerwedstrijden maximaal ondersteund zouden moeten worden door de lokale overheden, maar ook gesubsidieerd door de Vlaamse overheid.

Ik wil nogmaals alle leden, bestuursleden, wielrenners en medewerkers van de Aalsterse Wielerclub van harte proficiat wensen voor de geleverde inspanningen van de afgelopen 60 jaar.