25 nieuwe Limburgse Natuurgidsen

Op zaterdag 5 december 2015 was het weer zover: de diplomering van de nieuwe Limburgse natuurgidsen.

20 in totaal: 13 die les gevolgd hebben in Sint-Truiden (het Natuurhuis Haspengouw , Kleinveldstraat 54 en het Provinciaal Domein Nieuwenhoven, Hasseltsesteenweg z/n) en 7 die les gevolgd hebben in Genk (het Provinciaal Natuurcentrum, Craenevenne 86).

Gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur Ludwig Vandenhove ging persoonlijk langs om alle afgestudeerden proficiat te wensen.

“Het is een zware inspanning om deze cursus tot een goed einde te brengen.
Er is niet enkel de leerstof, maar er zijn ook de wekelijkse verplichtingen gedurende een gans jaar.
Het gezin moet daarmee tevreden zijn”, zei Ludwig Vandenhove in zijn korte inleiding.

Wij hebben in Limburg in het algemeen en bij het PNC in het bijzonder alleszins nood aan nieuwe natuurgidsen. Zij kunnen dus onmiddellijk aan de slag.
We zijn niet voor niets de groenste provincie van Vlaanderen.

Nu er een fusie komt tussen Centrum Voor Natuur- en milieueducatie vzw (CVN) en Natuurpunt, hopen wij dat de Werkgroep Limburgse Natuurgidsen vzw de nodige autonomie kan behouden. Zoals op vele vlakken en beleidsdomeinen heeft Limburg ook hier een aparte werking en die mag niet verloren gaan.
Ik nodig de Raad van Beheer van CVN en Natuurpunt graag uit om eens op bezoek te komen in Limburg om onze specifieke werking te komen bekijken.”   

Zie www.cvn.be en www.natuurpunt.be.

Zie ook Nieuwe natuur- en parkgidsen gediplomeerd van 17-12-2014 en Afsluiting gidsenjaar Provinciaal Natuurcentrum (PNC) van 05-11-2014 op deze website.