21ste editie Renovisie

In het weekend van vrijdag 15 tot en met 17 november 2013 organiseerde Renovat foto vzw voor de 21ste keer het tweejaarlijks clubsalon in cultuurcentrum de Bogaard, Capucienessenstraat 8 in Sint-Truiden.

Alle disciplines van de fotografie kwamen aan bod: kleur- en zwart-witfoto’s (foto-expo)  en digitale fotografie (digishow).

Er waren ook 2 gastexposities van gerenommeerde niet-professionele kunstenaars: een eerbetoon aan de Belgische fotografe Nicole Billiau (zij was medestichter en ondervoorzitter van United Photographers International - UPI) en de Italiaan Ricardo Busi, voorzitter van International Federation of Photographic Art (IFPA).

Een fotografische installatie, opgebouwd rond het thema ‘Grote Markt’ vervolledigde de foto-expo.

Ludwig Vandenhove: “Renovat foto vzw is een typische Sint-Truidense vereniging van echte vrienden. Ze maken veel plezier, maar leveren ook kwalitatief veel af.
Het onderscheid tussen professionele en niet-professionele fotografen, zoals de leden van Renovat, is vandaag zelfs niet te zien voor niet-ingewijden.
Ik kijk in mijn 18-jarige loopbaan als burgemeester terug op een heel goede samenwerking met Renovat foto vzw.
Ik zal trachten die verder te zetten bij het provinciebestuur van Limburg en nodig Renovat foto vzw en andere Limburgse fotografen uit voor een gesprek om na te gaan hoe we regelmatig fototentoonstellingen kunnen organiseren in het provinciehuis.”

 

Zie onder andere Grote belangstelling voor fototentoonstelling Renovisie. Het Belang van Limburg, 22-11-2013, p. 6. Tentoonstelling Renovisie13. Het Laatste Nieuws, 07-11-2013, p. 20. Renovisie13 Fotoboek. Renovaatje, november 2013, pp 9-12.

Zie ook Fototentoonstelling ‘BLOESEM’ door Renovat Foto vzw in de brandweerkazerne Sint-Truiden van 15-04-2012 op deze website.