10.000ste adoptie in het dierenasiel van Sint-Truiden!

Onlangs vond in het dierenasiel van Sint-Truiden de 10.000ste adoptie plaats.
Dit werd officieel gevierd tijdens de opendeurdag op zondag 6 oktober 2013 waar de dierenasielen van Sint-Truiden, Genk, Kinrooi en het noodasiel van Lommel  aan deelnamen.

Als blijk van waardering kregen alle aanwezigen een dierendekentje en het dierenasiel een microscoop vanwege de provincie Limburg.”, zeggen sp.a-gedeputeerden Jean-Paul Peuskens en Ludwig Vandenhove.

De werking van het dierenasiel in Sint-Truiden met zijn vele vrijwilligers is een voorbeeld voor Limburg, Vlaanderen en België.”, aldus Ludwig Vandenhove.
“Ik kan alleen maar hopen dat de huidige CD&V en Open Vld-meerderheid in Sint-Truiden het sp.a-beleid op het vlak van dierenwelzijn gedurende 18 jaar verderzet.
De stad heeft in die periode niet voor niets heel wat erkenningen en prijzen gekregen als (meest) diervriendelijke stad.”

Tijdens de opendeurdag gebeurde ook de eerste spadesteek van het nieuwe kattenpaviljoen, waaraan de provincie Limburg 187.500 EUR subsidies geeft en de stad Sint-Truiden 62.500 EUR.

“Ik hoop dat in deze tijden van besparingen de dieren, net zoals de sociaal zwakkeren, die vaak geen stem en/of verdedigers in de politiek hebben, niet de eerste slachtoffers worden. Immers, steeds meer hondenbezitters moeten hun viervoeter naar het dierenasiel doen, omdat ze de voeding en/of de kosten voor de dierenarts niet meer kunnen betalen.
Ik pleit niet voor niets voor een sociale zekerheid voor dieren.”, besluit Ludwig Vandenhove.
Zie Is dierenwelzijn sociaal? op www.dewereldmorgen.be.

 

Zie onder andere  Nieuw kattengebouw in asiel. Het Laatste Nieuws, 07-10-2013, p.14.  

Zie ook  Ludwig Vandenhove krijgt ‘Gouden Poot Award’ van GAIA van 12-06-2012 en Modern kattenpaviljoen in dierenasiel Sint-Truiden van 28-05-2013 op deze website.