‘Ontstaan en groei’

‘Ontstaan en groei’ is de titel van een publicatie van de Sint-Truidense culturele vereniging - Truiense vereniging van amateurfotografen - Renovat Foto, waarin ze hun geschiedenis bundelen.

Binnen 2 jaar bestaat Renovat Foto 50 jaar, maar ze hebben daar niet op gewacht om de geschiedenis van hun vereniging neer te schrijven”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.
“Zij bundelen hun geschiedenis na 48 jaar.

Ik heb bijzonder veel sympathie voor deze organisatie en heb gedurende vele jaren heel goed samengewerkt met hen en dat zal de komende jaren niet veranderen.
In mijn functies als burgemeester en als gedeputeerde heb ik altijd heel nauwe contacten onderhouden met Renovat Foto
.

Als burgemeester waren er onder andere het initiatief ‘Wei’t was is’t goed’, de Trudofeesten, de uitwisseling met de toenmalige zustergemeente Weert, de tentoonstellingen in het politiehuis, Sluisberg 1 en in de brandweerkazerne (‘Brandweer in Actie’), Zepperenweg 26 en de medewerking aan de publicatie ‘150 jaar brandweer Sint-Truiden’. Bovendien was voorzitter Achille Duchateau met zijn bestuur altijd één van de gangmakers van ‘het alternatief cultureel centrum’ dat we onder paars uit de grond gestampt hebben in het Oud Atheneum, Zoutstraat 46. Dat was onder andere het geval bij de jaarlijkse opendeurdagen.

Als gedeputeerde was er de tentoonstelling ‘Biodiversiteit Nieuwenhoven 2014’ in het bezoekerscentrum en de horecazaak ’t Kelshof en de provinciale fotowedstrijd rond ‘Limburgse Natuur’.

Ook de vzw Kunst Groen, waar ik voorzitter van ben, doet nooit tevergeefs een beroep op Renovat Foto. (1)

Wat ik bijzonder sympathiek vind aan Renovat Foto is dat ze niet enkel een vereniging zijn van niet-professionele fotografen - hoewel ze met heel wat professionelen kunnen wedijveren -, maar tevens een echte vriendengroep. Zij staan eveneens steeds voor heel wat culturele of andere verenigingen in Sint-Truiden paraat om foto’s te maken bij activiteiten en/of andere speciale aangelegenheden.

Het is goed dat verenigingen zelf hun geschiedenis neerschrijven.
Dit soort publicaties draagt bij aan de brede culturele uitstraling van de stad Sint-Truiden.  

Een dikke proficiat met deze publicatie en op naar de 50 jaar.
Ik kijk uit naar een verdere goede samenwerking met Renovat Foto
.”