‘Make Amazon Pay’

“Ook ik heb, samen met 400 andere parlementsleden uit 34 landen, de OPEN brief ondertekend tegen topman Jeff Bezos van Amazon onder de titel ‘Make Amazon Pay’” (1), zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

De brief is een aanklacht tegen de grootschalige belastingontwijking en -ontduiking en de slechte arbeidsomstandigheden, vraagt een eerlijkere verloning van de werknemers en meer inspanningen tegen de klimaatverandering.
Amazon is de pakjesreus, die enorm profiteert van de Coronacrisis, maar er niets voor teruggeeft aan de samenleving
.

Pakjesbedrijven, zeker buitenlandse, hebben een enorm marktverstorend effect voor de lokale economie en de lokale tewerkstelling. Zij moeten dan ook op alle mogelijke manieren aangepakt worden. Natuurlijk moeten de consumenten eveneens gezond verstand gebruiken en het niet langer logisch vinden dat producten, die vandaag besteld worden, morgen, zelfs op zondag, al geleverd worden. “Een vrouw weigerde bijvoorbeeld om het postkantoor te verlaten tot haar vermiste pakketje gevonden werd.” (2)

Wij sluiten ons als politici nu aan bij de internationale coalitie van klimaatactivisten, burgerrechtenorganisaties, vakbonden en eigen Amazon-werknemers en burgemeesters van wereldsteden, zoals Barcelona en Parijs.”