‘Kijken en praten over wat ons bindt, niet wat ons scheidt’

Dat zegt burgemeester Ludwig Vandenhove in een folder, die door Groen! Alken is opgesteld naar aanleiding van het afscheid van Flor Orij als gemeenteraadslid in Alken.

"Daarom blijf ik ook een grote voorstander van een samenwerking tussen Groen! en sp.a op zoveel mogelijk domeinen en bestuursniveaus.”, zegt Ludwig Vandenhove.

 

 

 

 

Hieronder vindt u de integrale versie van de quote van Ludwig Vandenhove.

 

 

Nog vele jaren Flor!

 

 

Ik ken Flor al jaren, lang voordat hij in de partijpolitiek stapte: van het buurtwerk in Limburg en de basiswerking in Alken, nadien via priester-politicus Jef Ulburghs.

 

 

Ik heb Flor altijd ervaren als constructief. Dit geldt bijvoorbeeld voor het kartel dat ik met hem afgesloten heb tussen Groen! en sp.a met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 8 oktober 2006 in Sint-Truiden en als voorzitter Lokaal Overleg Platform - Basisonderwijs  (LOP - BaO) Sint-Truiden.

 

 

Flor stopt nu als gemeenteraadslid, maar ik ben er zeker van dat hij nog actief zal blijven op een aantal vlakken. En dat is ook nodig in ons steeds rechtser wordend Vlaanderen: als progressieven moeten we aan één koord trekken en kijken en praten over wat ons bindt (als politieke partijen), niet wat ons scheidt.

 

 

Ludwig Vandenhove
burgemeester stad Sint-Truiden
ere-federaal volksvertegenwoordiger 

 

 

 

 

 

Zie onder andere de tekst ‘sp.a-Lijst van de burgemeester en Groen! samen naar de kiezer in Sint-Truiden!’ van 30 maart 2006 op deze website.