februari 2021

Een mening

Een politieker moet een mening hebben over alle dossiers, die zij/hij technisch begrijpt.

Dat verwacht de bevolking van de politiek en daarom heb ik een actieve website en zit ik op facebook.

Geen uitvluchten, zoals “heb ik niets over te zeggen, dat is de bevoegdheid van een ander bestuursniveau".

 

 

Nieuwsbrief nr. 74

De volgende nieuwsbrief van Ludwig Vandenhove is verstuurd.

U kan hem hieronder lezen.

Tags:

De kwaliteit van onze bodem is te belangrijk

Dat zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove naar aanleiding van een rapport van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten (KVAB) over de gesteldheid van onze bodem.

Het rapport behandelt drie thema’s: gezonde bodems voor duurzaam landbeheer in de 21ste eeuw, het belang van de bodem bij een veranderend klimaat en het zich toe eigenen van bodems als een natuurlijk kapitaal.

Aanpak georganiseerde misdaad: samenwerken graag

Op enkele dagen tijd van elkaar kondigen federaal minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden en Vlaams minister van Justitie en Handhaving Zuhal Demir aan dat ze initiatieven qua bestuurlijke handhaving zullen nemen.
Bedoeling: georganiseerde misdaad aanpakken op basis van het model van Limburg.

Een goede zaak, ik pleit daar al jaren voor”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove. “Maar dan moeten het federale en het Vlaamse niveau samenwerken en elkaar geen vliegen proberen af te vangen.

Regionale Landschappen (RL) meer betrekken bij NIP‘s

Blijkbaar zijn landbouwers tot nu toe weinig geïnteresseerd in zogeheten Niet-Productieve Investeringen (NIP).

“Waarom de RL niet meer betrekken bij het uitwerken van projecten en de realisatie ervan op het terrein?”, stelt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove voor.

Ludwig Vandenhove stelde er een vraag over in de Commissie Landbouw, Visserij en Plattelandsbeleid op woensdag 24 februari 2021 aan Viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale economie en Landbouw Hilde Crevits.

Wat nog doen?

“Zelf ik, met mijn jarenlange politieke ervaring, vraag mij af wat wij nog kunnen doen als democratisch verkozen sp.a-gemeenteraadsleden om tijdens gemeenteraden niet constant de volle lading - zacht uitgedrukt - te krijgen vanuit de CD&V-N-VA-Open Vld-meerderheid”, zegt Ludwig Vandenhove.

Neen, dat ligt niet aan ons als sp.a, wel aan (sommige leden van) de meerderheid, die ‘niet normaal’ doen en alle normen van het politiek fatsoen overtreden.

(Grond)water is zeldzaam: landbouw moet daar rekening mee houden

“Door de toenemende droogte is het grondwaterpeil een toenemend probleem in Vlaanderen.
Momenteel is het grondwaterpeil zich zelfs nog volop aan het herstellen van de droogte van vorige zomer”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Alle sectoren zullen moeten aangezet worden om rekening te houden met het beter beheren van de waterhuishouding.

Zorgparkeren komt er

Tijdens de gemeenteraad van maandag 22 februari 2021 in Sint-Truiden is unaniem ingestemd met het sp.a voorstel (van de gemeenteraadsleden Eddy El Herbouti, Maurice Hollebeke en Ludwig Vandenhove) om in Sint-Truiden zorgparkeren in te voeren.
De principebeslissing wordt nu zo snel mogelijk uitgewerkt en gaat dan terug naar de gemeenteraad voor de praktische implementatie.

Ik ben zeer tevreden”, zegt Eddy El Herbouti, die het voorstel toelichtte.

De tijd

Want zo werkt tenslotte de tijd: als een dichte laag van wit poeder waarin de woorden stilaan ondersneeuwen en dan onleesbaar worden, tot alleen de laatste witte bladzijde overblijft

Kermissector wil geen herhaling van 2020

Bij een versoepeling van de maatregelen omwille van Covid-19, als de algemene toestand qua volksgezondheid het eens toelaat, wil de kermissector voldoende perspectief krijgen.

“Lijkt mij logisch”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.
Foorreizigers zijn zelfstandigen, zoals alle andere middenstanders. Zij hebben bijgevolg recht op eenzelfde behandeling.

Moedige houding politievakbond ACOD

Politievakbond Algemene Centrale van de Openbare Diensten (ACOD) distantieert zich nadrukkelijk van het optreden van sommige leden van de federale politie tijdens de manifestatie  tegen politiegeweld van zondag 24 januari 2021. (1) (2)

Een tiental agenten van de politievakbond vinden dat hun collega’s te ver gingen.

Waarom Limburg steeds meer grote veebedrijven telt

Dat is de titel van een artikel van zaterdag 20 en zondag 21 februari 2021 in een reeks in Het Belang van Limburg. (1)

Het artikel schetst de problematiek van de steeds grotere veestallen in Vlaanderen in het algemeen en in Limburg in het bijzonder. En de negatieve gevolgen ervan voor het leefmilieu, de volksgezondheid, de omgeving en het klimaat.

Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove komt er twee keer in aan het woord als “landbouwspecialist van sp.a”.

re-FORMAT

“Sonja en ik bezoeken regelmatig tentoonstellingen en musea, ook in Covid-19 tijden.
Uiteraard ons strikt houdend aan de voorschriften”, zegt Ludwig Vandenhove.

Op vrijdag 19 februari 2021 deden we re-FORMAT aan in Z33 Huis voor Actuele Kunst, Design & Architectuur in Hasselt, Bonnefantenstraat 1.

Pagina's