februari 2020

Kazerne Dossin

Wat doe je op een winterse dag met regen en sneeuw -donderdag 27 februari 2020- in het krokusverlof?
Samen met mijn echtgenote Sonja met de trein naar Mechelen sporen om nog eens een bezoek te brengen aan de Kazerne Dossin.

Nietszeggende antwoorden!

“Soms, neen vaak krijg je ook nietszeggende antwoorden op nochtans technisch perfect gestelde vragen in het Vlaams parlement”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Zo proberen ze democratische verkozenen, zeker uit de oppositie, gewoon af te schepen.

Geen alcohol

‘Ik drink geen alcohol tot er een regering is’.

Mijn reactie: ik drink alcohol tot er een regering is.

Grapje natuurlijk, maar kan/mag er nog gelachen worden in de politiek?

Kweken vechthanen formeel verbieden

Dat stelt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove voor.

“Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts zegt dat het kweken van vechthanen nu al formeel verboden is.
Hij heeft dat geantwoord na een tussenkomst van mij in de Commissie voor Brussel en de Vlaamse Rand en Dierenwelzijn op woensdag 29 januari 2020 (1)”, zegt Ludwig Vandenhove.

Spreekverbod? Monddood?

“Het gaat van kwaad naar erger in Sint-Truiden”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.
“Schepen Jelle Engelbosch dreigt met een procedure tegen sp.a collega’s gemeenteraadsleden Filip Moers en Gert Stas, omdat ze gewoon hun werk doen.” (1)

Waarover gaat het?
De CD&V-N-VA-Open Vld-meerderheid in Sint-Truiden weigert de lijst bekend te maken van de gebouwen met hun geschatte waarde, die in de meerjarenplanning staan om te verkopen.

Het einde van de dag

Waar het op aankomt, is dat je aan het eind van de dag kunt terugblikken en zeggenwe hebben geprobeerd om het goed te doen.

# GEDURFD

#GEDURFD is de titel van de tentoonstelling over de historische ontmoeting tussen Sint-Franciscus (een christen) en Sultan Al-Kamil (een moslim) in museum DE MINDERE, Capucienessenstraat 1, Sint-Truiden.
Het gaat om een initiatief in het kader van het Trudojaar 2019.

“Op woensdag 26 februari 2020 hebben mijn echtgenote Sonja en ik (eindelijk) de tentoonstelling bezocht”, zegt Ludwig Vandenhove.

Lokale politie moet meer inspanningen doen tegen discriminatie en racisme

Politieraadslid Ludwig Vandenhove herhaalt zijn stelling naar aanleiding van de voorstelling van het jaarverslag 2019 van de lokale politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken.

Wie zich dagelijks in de maatschappij en zeker op sociale media beweegt, kan er niet omheen: de discriminatie,  onder andere tegen holebi’s, en het racisme nemen sterk toe”, zegt Ludwig Vandenhove.
“Ik heb enkele politieraden geleden al aangedrongen dat de lokale politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken hier meer zou op inzetten.

Natuurverbindingen Zuid-Limburg liggen stil

De afbakening van de zogeheten AGrarische en NAtuurlijke Structuren (AGNAS) in Zuid-Limburg, meer bepaald in de omgeving van onder andere Geetbets, Zoutleeuw, Nieuwerkerken en Sint-Truiden ligt (voorlopig?) stil.

Dat blijkt uit een schriftelijke vraag van Vlaams parlementslid Ludwig Vandenhove aan minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir.

Opnieuw water op Saffraanberg?

“Ik hoop het”, zegt Vlaams parlementslid Ludwig Vandenhove.

“Alleszins is de zaak nu duidelijk geworden na een nieuwe vraag van collega federaal volksvertegenwoordiger Kris Verduyckt (sp.a) van woensdag 19 februari 2020 in de Commissie Landsverdediging aan minister van Defensie Philippe Goffin.” (1)

Andermaal geslaagd dartstornooi

Op zondag 23 februari 2020 vond de 10de editie plaats van het jaarlijkse OPEN dartstornooi van Ludwig Vandenhove in het parochiaal cultureel centrum in Velm (Sint-Truiden), Sint-Martinusstraat 8.

Veel volk en een goede sfeer, kortom plezant”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.
“Ik hou van die typische mentaliteit van dartsspelers, die onder elkaar zijn.

Andermaal een dikke dank u wel aan alle bestuursleden, medewerkers en vrijwilligers van de Haspengouwse Darts Vereniging (HDV). En uiteraard ook aan alle deelnemers en alle bezoekers.”

Verkeersborden teveel?

“Volgens mij wel”, zegt Vlaams parlementslid Ludwig Vandenhove. “Ik heb er ook in het verleden al dikwijls een punt van gemaakt.”

Het is goed dat de overheid tegenwoordig instrumenten heeft om verkeersborden te inventariseren en eventuele lacunes op te vullen. Zo hebben het Departement Mobiliteit en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) een nieuwe mobiele webapplicatie ontwikkeld om dit mogelijk te maken. (1)

Pagina's