januari 2016

Slechte punten!

Sinds januari 2005 kan u op deze website regelmatig een cartoon vinden, die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij Ludwig Vandenhove zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.

Cartoonist Dré Mathijs laat zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis wat meer in het oog springt.

‘Innovatief’

Op vrijdag 29 januari 2016 verscheen bij Het Belang van Limburg de bijlage ‘Innovatief’, die volledig gewijd is aan Bouwinnovatie, de beurs voor (ver)bouwen in Limburg die loopt vanaf vrijdag 29 januari 2016 tot en met zondag 7 februari 2016 in de Ethias Arena (Gouverneur Verwilghensingel 70, Hasselt).

Cleantech Community

Op dinsdag 26 januari 2016 is de Beleidsgroep Cleantech Antenne Limburg samengekomen voor een toelichting door onder andere Nederlands landschapsarchitect Pieter Kromwijk over het project AUT-ARK in de ambtswoning van de gouverneur (Lombaardstraat 25, Hasselt).
Gedeputeerde van Leefmilieu Ludwig Vandenhove was aanwezig.

Meldpunt Limburgs water

Op donderdag 28 januari 2016 gebeurde de officiële overdracht van de waterlopen van 3de categorie van 37 Limburgse gemeenten en steden naar de provincie Limburg in PXL-Congress (Elfde Liniestraat 24, Hasselt).

 

Bouwinnovatie

Vanaf vandaag vrijdag 29 januari 2016 tot en met zondag 7 februari 2016 loopt de 56ste editie van Bouwinnovatie in de Ethias Arena (Gouverneur Verwilghensingel 70, Hasselt) in een organisatie van de vzw Bouwinnovatie.

Is dit het dieptepunt?

“Is de gemeenteraad van maandag 25 januari 2016 het dieptepunt in de Sint -Truidense politiek?
Ik hoop het”, zegt sp.a-gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

‘Federalisten, kom uit de kast’ (1)

Volledig akkoord”, zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove.
Ik ben niet voor niets voorzitter van B Plus.

 

Waar blijft onze sp.a?”

CD&V-Open Vld-meerderheid vergeet tax shift

De CD&V-Open Vld-meerderheid in Sint-Truiden heeft blijkbaar bij de opmaak van de stadsbegroting 2016 en de meerjarenplanning geen rekening gehouden met de financiële gevolgen van de tax shift.

Rommelmarkt definitief weg in Sint-Truiden?

Vanaf 1 maart 2016 zal de rommelmarkt in Sint-Truiden van zaterdag naar zondag verhuizen.

Parkrangers moeten blijven!

"De parkrangers moeten blijven", zegt gedeputeerde van Natuur Ludwig Vandenhove. "Ook als het Strategisch Actieplan voor Limburg in het Kwadraat (SALK) afgelopen is."

Nu ook kadaster weg uit Sint-Truiden?

“Ik verneem uit goede bron dat nu ook het kadaster (Federale Overheidsdienst Financiën) uit Sint-Truiden zou weg gaan”, zegt sp.a-gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

sp.a krijgt gelijk!

sp.a Sint-Truiden heeft gelijk gekregen over haar klacht inzake de aanbesteding voor de herinrichting van het oud stadhuis op de Grote Markt.

Tegenstanders

“Als je ziet hoe (subjectief) sommige media verslag uitbrengen van bepaalde feiten of gebeurtenissen, heb je als partij of als politicus geen politieke tegenstanders meer nodig.” 

Pagina's