Winterproblemen eerlijk verdelen!

Dat zegt burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger
Ludwig Vandenhove/> naar aanleiding van de problemen, die de Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) heeft met een aantal treinstellen omwille van de aanhoudende vrieskou.


“De NMBS kan voor het vervoer vanuit Genk - Hasselt naar Brussel kiezen voor een verbinding over Diest of over Sint-Truiden.
Bij een defect kiest de NMBS altijd voor de route over Diest en zo blijven de reizigers uit Haspengouw en Sint-Truiden letterlijk en figuurlijk in de kou staan.
Als er problemen zijn als gevolg van de aanhoudende winterkoude moeten ze eerlijk verdeeld worden en moet er niet altijd voor dezelfde lijn gekozen worden.”, reageert Ludwig Vandenhove boos.

Maar er is meer aan de hand: de NMBS zit gewoon met verouderd materieel.
Het wordt tijd dat de NMBS opnieuw de dienstverlening aan de reiziger vooropstelt.”

“Ik zal hierover een parlementaire vraag stellen aan minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte en een brief sturen aan de verantwoordelijken van de NMBS en aan de beheerder van het Belgische spoorwegnet (Infrabel).”, besluit
Ludwig Vandenhove/>.  

Hierover is op 5 januari een item uitgezonden op Radio2Limburg, op 8 januari 2010 is er een artikel verschenen in De Standaard en Het Nieuwsblad en op 9 januari 2010 in/> Het Belang van Limburg.

Zie ook de tekst ‘Openbaar vervoermogelijkheid voor wie in posten werkt, dreigt te verdwijnen!’ op deze website.