Willen, maar niet kunnen!

Dat zeggen sp.a–fractieleider Filip Moers en sp.a–gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove over de aanleg van een ‘nieuwe’ parking voor mobilhomes op het domein Terbiest in Sint-Truiden.

Hieronder vindt u het persbericht.

Mobilhomeparking op domein Terbiest: willen maar niet kunnen!

Sint-Truiden, 5 november 2014 - Na het verdwijnen van de mobilhomeparking op de veemarkt voor de bouw van een nieuwe sporthal, heeft de stad Sint-Truiden nu enkele permanente plaatsen afgebakend op het domein Terbiest.
Deze plaatsen zijn onwaardig voor ons toeristisch imago van Sint-Truiden, waar anders terecht veel geld wordt in geïnvesteerd.
Het is bijna willen, maar niet kunnen”, zeggen sp.a–fractieleider Filip Moers en sp.a-gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

In het sp.a–voorstel om de nieuwe sporthal bij een vrije school te bouwen had de parking op de veemarkt niet moeten verdwijnen.
Deze mobilhomeparking werd pas aangelegd in 2011 en kostte meer dan 100 000 euro.
Weggegooid geld voor de Sint-Truidense belastingbetaler.

Een stad, die zich toeristisch wil promoten, heeft tegenwoordig zulke parking nodig.
Meer en meer personen en gezinnen beschikken over een “huis op wielen”. Volgens de statistieken is het gebruik van mobilhomes de laatste 10 jaren fenomenaal gestegen. In België zouden 50.000 gezinnen beschikken over een mobilehome.

De stadsdiensten hebben nu zelf enkele plaatsen aangelegd op het domein Terbiest, wellicht zelfs zonder bouwvergunning.
Deze plaatsen liggen erg afgelegen en ver van het centrum van de stad verwijderd.
In andere steden worden deze parkings precies dichtbij het centrum aangelegd, zodat de bezoekers te voet bijvoorbeeld horecazaken kunnen bezoeken. En dan spreken we nog niet over de functionaliteit. Deze mobilehomes zijn uitgerust met een schotelantenne. Staanplaatsen voorzien onder bomen geeft ook niet direct een garantie op een goede ontvangst. 

Wat moet niet allemaal wijken voor deze sporthal, die de CD&V-Open Vld absoluut op de veemarkt wou bouwen? … langparkings, de rommelmarkt, circussen, staanplaatsen voor kermiswagens bij de carnaval- en de augustuskermis en deze parking voor motorhomes”, besluiten Ludwig Vandenhove en Filip Moers.

 

Zie ook Sp.a boos om mobilhomeparking. Het Laatste Nieuws, 07-11-2014, p. 19.

Zie onder andere Wat moet nog allemaal wijken? van 22-05-2013 en Nieuwjaarfolder CD&V: bijna allemaal realisaties van sp.a!  van 24-02-2014 op deze website.