Wilde gagel

“De toekomst van de wilde gagel is verzekerd op het domein Kelchterhoef in Houthalen-Helchteren”, zegt gedeputeerde en voorzitter van de vzw Regionaal Landschap Lage Kempen (RLLK) Ludwig Vandenhove.

Op dinsdag 23 februari 2016 werden de resultaten voorgesteld van een Quickwinproject dat de vzw RLLK indiende bij de Vlaamse Landmaatschappij (VLM).
De werken werden uitgevoerd in samenwerking met het Agentschap Natuur en Bos (ANB) en de gemeente Houthalen-Helchteren.

Dit soort kleinere projecten bewijst de meerwaarde van regionale landschappen voor de gemeenten en de bevolking”, zegt Ludwig Vandenhove. “En zo zijn er nog heel wat werken en is er (nog) heel wat onderhoud te doen, die de natuur in Limburg nog aantrekkelijker kan maken voor bezoekers.

Een reden om er alles aan te doen om in het kader van de interne staatshervorming en de besparingen voldoende financiële middelen te blijven voorzien voor hun werking.
De regionale landschappen zwepen als het ware de gemeenten op om aan natuurbeleid en natuurherstel te doen.”

Hieronder vindt u het persbericht.  


 

Zie ook “Ontwerpstrategieën landschapspark De Wijers” van 11-01-2016, Demonstratiedag landschapsonderhoud van 21-12-2015 en Wild- en wandelpark Molenheide (Houthalen-Helchteren) krijgt make-over van 18-12-2015 op deze website.