Weer eens gelijk!

“Ik krijg weer eens gelijk toen ik vorig jaar stelde dat CD&V-Open Vld-meerderheid Joy Joy niet meer langer op de Grote Markt wou laten doorgaan”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

"Toen was het zogezegd omdat de voetbalwedstrijden van België in het kader van het Europese voetbalkampioenschap live uitgezonden werden op een groot scherm op de Grote Markt.
Dit jaar is de Grote Markt vrij, maar verschuift Joy Joy naar een grasveld in de Fabrieksstraat.

De officiële uitleg: de kinderen willen liever in een festivalsfeer vertoeven om de sfeer al op te snuiven van de festivals, die in toenemende mate georganiseerd worden.
Voor mij een drogreden: het gaat nog over echte kinderen (’s zaterdag tot 12 en ’s zondags tot 14 jaar). Bovendien is het niet de taak van een stad om kinderen ‘voor te bereiden’ op festivals.
De echte reden: de Grote Markt is blijkbaar alleen ter beschikking voor grote, dure evenementen, waarvan de opbrengst een paar mensen ten goede komt.

Het standpunt van sp.a Sint-Truiden is duidelijk: laat succesvolle en betaalbare activiteiten bestaan. Joy Joy trekt ook heel wat volk naar de Grote Markt, hetgeen goed is voor de horeca en de middenstand.
Het is niet voor niets dat een aantal horeca-uitbaters van de Grote Markt een petitie starten. (1)

Joy Joy gedurende 17 jaar op  de Grote Markt had ook een grote symbolische waarde.
De Grote Markt van Sint-Truiden één keer per jaar volledig vrij ter beschikking stellen van enkel de kinderen!

Ja, zo krijg ik weer gelijk met deze slechte beslissing van de huidige CD&V-Open Vld-meerderheid in Sint-Truiden. Misschien past het voor hen in de filosofie ‘alles moet weg of veranderd worden van uit de periode met de sp.a in het stadsbestuur’.”  

(1) Petitie tegen nieuwe locatie kinderfestival. Het Belang van Limburg, 02-06-2017, p. 23.

Zie ook Joy Joy moet op de Grote Markt blijven! van 28-02-2016 op deze website.