Waarom geen levenslang verbod op het houden van huisdieren?

Dierenbeul Willy Vangilbergen is weer maar eens veroordeeld om 3 jaar geen dieren te houden.

Ik respecteer elke gerechtelijke uitspraak, maar persoonlijk vraag ik mij af waarom die man nu uiteindelijk nog altijd geen levenslang verbod op het houden van dieren krijgt”, zegt gedeputeerde van Dierenwelzijn Ludwig Vandenhove.

“Voor mij bewijzen dit soort voorvallen dat een lokale dierenpolitie echt nodig en nuttig is om bepaalde rechterlijke uitspraken inzake dierenwelzijn beter op te volgen.
Een dierenpolitie wil zeggen 1 of 2 specifieke politiemensen, die zich bezig houden met dierenwelzijn en horizontale aandacht doorheen het hele korps, zeker ook naar de wijkwerking toe.
Meer inspecteurs vanuit het Vlaamse departement Omgeving is goed om inbreuken vast te stellen, maar een lokale opvolging is echt noodzakelijk om aan handhaving op het terrein te doen.

Ik kan dan ook alleen maar toejuichen dat de vzw Global Action in the Interest of Animals (GAIA) dit jaar van de dierenpolitie een echt actiepunt gaat maken, zoals vermeld in hun nieuwjaarswensen.”

Hieronder vindt u het artikel dat hierover op woensdag 10 januari 2018 in Het Belang van Limburg (p. 19) staat.

 

Zie www.gaia.be.

Zie onder andere Beruchte boer mag drie jaar geen dieren houden. Het Laatste Nieuws, 10-01-2018, p. 15. Truiense landbouwer moet zijn bedrijf drie jaar sluiten na verschillende inbreuken. De Standaard/Limburg, 10-01-2018, p. 27. Truiense landbouwer moet voor diverse inbreuken drie jaar zijn bedrijf sluiten. Het Nieuwsblad/Limburg, 10-10-2018, p. 2.

Zie ook Levenslang verbod op dieren houden van 04-05-2017 op deze website.

Foto: hln.be