Verkeersveiligheid: ja, maar…

“Natuurlijk ben ik voor een maximale verkeersveiligheid, maar mensen hebben toch ook een (zekere) eigen verantwoordelijkheid”, zegt gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur Ludwig Vandenhove.

Hij zegt dit naar aanleiding van de beslissing van minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) om langs Vlaamse gewestwegen voortaan alleen nog dunne, traaggroeiende boompjes aan te planten.

Waar gewestwegen worden heraangelegd, of waar langs die wegen nieuwe bomen worden aangeplant, zullen alleen nog traaggroeiende boompjes gebruikt worden. Een botsing tegen een dun boompje leidt immers tot minder dramatische gevolgen.
Stevige bomen die vandaag langs gewestwegen staan, blijven daar wel staan, vermits het niet haalbaar en niet wenselijk is om al die bomen te verwijderen. (1)

Hieronder kan u lezen wat Ludwig Vandenhove hierover schrijft in het voorwoord van nieuwsbrief nr. 9 van ‘Limburg boomt’.

Gratis abonneren op de nieuwsbrief van ‘Limburg boomt’ kan via een mail aan pnc@limburg.be of  ludwig.vandenhove@limburg.be.

(1) Dunne bomen moeten levens redden. De Standaard, 01-06-2017, p. 9.

Zie ook Limburg boomt van 01-06-2017 op deze website.