Uitspraak: "Mijn emoties heb ik al lang verloren in het eerste klasse voetbal!"

“Naar aanleiding van de plotse beslissing van voorzitter Roland Duchatelet om Koninklijke Sint-Truidense (KSTVV) te ruilen voor Royal Standard de Liège hebben een aantal journalisten mij gevraagd of mij dat als ‘burgervader’, rasechte Truienaar en supporter ook emotioneel raakte.”, zegt Ludwig Vandenhove.

Mijn antwoord is duidelijk: mijn emoties heb ik al lang verloren in het topvoetbal.”
Zie de uitspraak "Aan hun geld gaan!" van 1 september 2009 op deze website. 

Burgemeester Ludwig Vandenhove is door heel wat media gevraagd naar zijn mening met betrekking tot deze onverwachte wending en naar de gevolgen voor KSTVV en de stad Sint-Truiden.
Het interview met TV Limburg (TVL) (zie www.tvl.be) en het persagentschap Belga op donderdag 23 juni 2011 (zie hieronder) geeft het best zijn visie weer.

Truiense burgemeester heeft vertrouwen in oplossing voor STVV

De burgemeester van Sint-Truiden Ludwig Vandenhove (sp.a) heeft er het volste vertrouwen in dat STVV-voorzitter Roland Duchâtelet de voetbalclub niet verweesd zal achterlaten nu hij heeft bekendgemaakt over te stappen naar Standard. "Ook op politiek vlak (Duchâtelet is schepen voor Open VLD in Sint-Truiden) hoeft deze ruil geen probleem te zijn", aldus de burgervader.
Vandenhove, die met Roland Duchâtelet in het Truiense stadsbestuur zetelt, was totaal verrast toen hij donderdagvoormiddag vernam dat de STVV-voorzitter heeft geïnvesteerd in Standard en daarom de Haspengouwse club vaarwel zegt.
"Roland kennende, ben ik er zeker van dat hij dit dossier goed zal afhandelen en STVV niet aan haar lot zal overlaten", aldus de burgemeester. "Ik zie een eersteklasseclub als een bedrijf, dat nu eenmaal van eigenaar kan veranderen. Ik ga ervan uit dat Duchâtelet voor Sint-Truiden een correcte oplossing zal vinden vooraleer hij het schip verlaat. Wat niet wegneemt dat ik de moeilijkheidsgraad besef om een nieuwe, kapitaalkrachtige partner op lange termijn te kunnen vinden."
Het is via het voetbal dat de STVV-voorzitter destijds ook in de lokale politiek is gerold. "Die zaken staan in principe los van elkaar", aldus nog Vandenhove. "Het wil niet zeggen dat iemand die aandeelhouder wordt van Standard geen schepen meer kan zijn in Sint-Truiden. Ik heb geen redenen om aan te nemen dat Duchâtelet ook zijn politiek mandaat gaat herbekijken. Dat is trouwens een zaak van hemzelf en zijn partij, waar ik niet op wil vooruitlopen."
© Belga



Zie onder andere de cartoon ‘Tweede fase vernieuwing Stayen (of Staaien?) officieel geopend!’ van 10 augustus 2009, de uitspraak “Aan hun geld gaan!” van 1 september 2009 en ‘Het nieuwe televisiecontract voor het Belgisch voetbal: asociaal!’ van 29 juni 2011 op deze website.