Trouwen op diverse locaties in Sint-Truiden: het verwachte vervolgverhaal!

“Toen CD&V en Open VLD overhaast, tegen het advies van de dienst burgerlijke stand en mijzelf in, tijdens de gemeenteraad van maandag 30 mei 2011 gestemd hebben over meerdere locaties waar koppels in Sint-Truiden kunnen trouwen, heb ik ervoor gewaarschuwd: dit gaat in de praktijk niet werken.”, zegt burgemeester
Ludwig Vandenhove.

Schepen Pascal Vossius (Open VLD) en gemeenteraadslid Carl Nijssens (CD&V) wouden daar toen niet van weten.

Maar wat erger is, is dat
Carl Nijssens dit nu zelf vaststelt, maar hiervoor de fout legt bij het gegeven dat dit te weinig bekendgemaakt en gepromoot zou worden en zo (on)rechtstreeks het personeel van de burgerlijke stand weer eens in een slecht daglicht plaatst.

“Hij bewijst hier nog maar eens mee dat hij compleet niet weet hoe de stad Sint-Truiden en sommige diensten in de praktijk werken. Zo worden alle potentiële trouwers persoonlijk op de burgerlijke stand ontvangen en worden hen alle mogelijkheden uitgelegd.”, aldus
Ludwig Vandenhove.

 

Dus het is ofwel pure onkunde, ofwel om op een populistische manier weer eens in de media te komen, ofwel zelfs beide!
Erg als dit soort politici ooit de stad moet besturen.”

Over dit onderwerp was er een interview met burgemeester Ludwig Vandenhove op Radio 2 Limburg op donderdag 13 oktober 2011.

Zie onder andere ook de tekst ‘Trouwen op diverse locaties in Sint-Truiden: ja, maar…!’ van 8 juni 2011 op deze website.