Tentoonstelling Nero Verzameld!

"Hoewel Nero dit jaar 60 jaar bestaat, is het net alsof we hem altijd gekend hebben, jong en oud", aldus burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger
Ludwig Vandenhove/> tijdens de officiële opening op woensdag 16 januari 2008.


 

België is in het buitenland gekend voor zijn bier, chocolade, … maar ook als stripland.
Nero is weliswaar meer nationaal gebleven, maar dan wel door een bewuste trouwe keuze van constante speelse links naar de Belgische politiek, geschiedenis en maatschappelijke veranderingen. Velen onder ons hebben dan ook met plezier genoten en genieten nog steeds van deze prachtige stripreeks.

Nero bestaat dit jaar 60 jaar en dit was voor Curieus het sein om een overzichtstentoonstelling te maken vanaf 1947. De tentoonstelling is een ode aan de reeks Nero en zijn tekenaars Marc Sleen en Dirk Stallaert en is eigendom van verzamelaar Dirk Claesen. Dit uniek stuk Belgische stripgeschiedenis is een aanrader voor iedereen die is opgegroeid met deze stripheld, maar wil zeker ook de nieuwe generatie lezers kennis laten maken met Nero. De tentoonstelling is dan ook bewust overzichtelijk gehouden met een interactieve deelname. Je kan er namelijk volop strips lezen en zien hoe een stripverhaal ontstaat.

Tijdens de opening op woensdagavond 16 januari 2008 was er lekkere friet van Jan Spier …

De tentoonstelling is een organisatie van Curieus Limburg en Sint-Truiden en de Vriendenkring van het Koninklijk Atheneum en is nog te bezoeken in het Koninklijk Atheneum, Tichelrijlaan 1, tot en met woensdag 23 januari 2008, op weekdagen tijdens de schooluren, 's avonds van 18.00 uur tot 21.00 uur en in het weekend van 10.00 uur tot 16.00 uur.