Strenge milieunormen voor Fitlink op Universitaire Campus Diepenbeek

De deputatie heeft, op voorstel van gedeputeerde Ludwig Vandenhove, strenge milieunormen opgelegd voor de fuifzaal van de Fitlink op de Universitaire Campus in Diepenbeek.
De opgelegde normen zijn hoger dan de gemeente Diepenbeek voorgesteld had.

Ludwig Vandenhove: “Er is de laatste tijd heel wat te doen over de overlast van studenten in Diepenbeek. Daarom wordt er (bijna) systematisch bezwaar ingediend tegen bouwvergunningen voor studentenkoten of zoals nu bij deze milieuvergunningsaanvraag.
Ik probeer telkens zoveel mogelijk rekening te houden met bezwaren van burgers en/of buurtbewoners,  ook in dit dossier. Maar uiteraard moet ik mij beperken tot de decretaal bepaalde mogelijkheden en normen.

Diepenbeek is inmiddels een grote campus geworden met alle voor- en nadelen voor de gemeente en de inwoners.
De problemen, die regelmatig gesignaleerd worden, kunnen enkel maar opgelost worden mits permanent overleg en goede afspraken en regelmatige opvolging tussen alle betrokkenen.
Het is aan het gemeentebestuur van Diepenbeek om hier een actieve(re) rol in te spelen.

Hieronder vindt u het persbericht.

Zie onder andere Vergunning onder voorwaarden voor fuifzaal in Diepenbeek. www.limburg-actueel.be, 23-02-2016. Fuifzaal Fitlink krijgt vergunning. Het Belang van Limburg, 24-02-2016, p. 25. Fuifzaal krijgt vergunning, maar onder voorwaarden. Het Nieuwsblad, 24-02-2016, p. 6. Extra fuifzaal komt er toch. Het Laatste Nieuws, 25-02-2016, p. 17. Vergunning onder voorwaarden voor uitbreiding Fitlink in Diepenbeek. www.hbvl.be, 24-02-2016. Extra fuifzaal komt er toch. www.hln.be, 24-02-2016.

Zie ook Akkoord met sp.a-Diepenbeek van 18-07-2014 op deze website.